FARSØ: Thits Valkyrier blev her til aften modtager af Nytårsprisen 2017 forud for årets nytårskoncert i Dronning Ingrid Hallerne, arrangeret af Farsø Kulturråd. 

 Siden 2007 er Nytårsprisen hvert år blevet uddelt til personer eller foreninger på egnen, som har gjort sig særligt bemærket i form af kulturformidling.

Værner om lokalhistorien
Denne gang gik den til Thits Valkyrier for at udbrede kendskabet til Thit Jensen gennem guidninger i mindestuen, foredrag, film, byvandringer, indsamling af effekter og senest oprettelsen af en litteraturgruppe. 

Det var sekretær i Farsø Kulturråd Lene Poulsen, som stod for motivationen for tildelingen af prisen. 

Her i Farsø og stor omegn har vi to berømte bysbørn, som vi er meget stolte af: søskendeparret Johannes V. Jensen og Thit Jensen. Han, mand og Nobelpristager – hun, kvinde med sine meningers mod. Dette års prisvinder er rundet af den farverige, energiske og viljestærke kvinde, som ingen kunne lukke munden på.

Den dag i dag har vi en hel gruppe af energiske, flittige, dygtige og viljestærke kvinder, der med stort engagement vedligeholder og udbreder mindet om Thit Jensen.

Det er Farsø Kulturråd en stor glæde at overrække Nytårsprisen til Thit Jensens Valkyrier.

Tak for jeres store frivillige indsats med at guide besøgende i Thit Jensens Mindestue, tak for alle fortællingerne om hendes liv, hendes forfatterskab og om alle de bevarede effekter i Mindestuen, som I har passet og plejet med stor nidkærhed.

I har imponeret og glædet os, og gør det fortsat nu med jeres positive omstillingsparathed i forbindelse med den forestående sammenlægning med Johs. V. Jensen Museet, hvor I har udvidet jeres arrangementer til også at omfatte litteraturgruppe, byvandringer, film og foredrag.

Thit Jensens Valkyrier fik herefter af Kultrådsformand Karen Pedersen overrakt Nytårsprisen 2017 som består af et diplom, en buket blomster – som naturligvis i Thit Jensens ånd bestod af en buket roser.

Hanne Sødinge takkede på Thit Jensen Valkyriers vegne for den ærefulde pris. Hun sagde: Se videoen her eller læs den nedenfor:

 

- Denne buket er jo helt i Thit Jensens ånd. I en af sine romaner lod hun sin hovedperson sige: Hvis jeg skulle vælge mellem roser og laurbær – og roserne var kærligheden og laurbærerne var æren, så ville jeg vælge laurbærerne. Det samme kunne Thit have sagt om sig selv. Hun ville nu gerne have begge dele, men havde mest held med laurbærerne.

Og så vil jeg på Valkyriernes vegne sige tak. Valkyrier var jo sådan nogle gamle stridskvinder og de kæmper jo for at udbrede kendskabet til Thit Jensen.

Tak.  


FAKTA: Thits Valkyrier

Består af frivillige guider tilknyttet Thit Jensens mindestue, der har stort kendskab og viden om Thit Jensen og hendes forfatterskab samt hendes tilknytning til Farsø.

Udover at stå for rundvisninger så er valkyrierne også med til at oplære nye guider, så der til stadighed er en stab af frivillige engagerede guider.

Valkyrierne tager også ud for at holde foredrag om Thit Jensen.

Valkyrierne får tit ros for deres fortælleegenskaber, der formår at give personligheden Thit liv og glæde. Det skyldes ikke mindst at Valkyrierne har interviewet folk, de har kendt Thit Jensen. 

Valkyrierne formidler viden omkring den berømte forfatter ved at finde informationer, billeder, artikler og historier til forespørgsler omkring bøger, blade, kunstnere samt aviser.

Valkyrierne registrer og katalogiserer effekter skænket mindestuen. I 2016 modtog mindestuen 5 effekter som har tilhørt Thit Jensen og indgår i mindestuens udstilling. 

Valkyrierne/guiderne er: Hanne Sødinge, Bodil Nymark, Anne Marie Andersen, Lise Harbo (byvandring), Inger Lise Jäger Jensen, Ellen Bjern (foredrag og registrant), Jette Pedersen, Jette Høyer Pedersen (oplæser og registrant), Bente Duelund Jensen (føl), Inge Yde Frederiksen (registrant og føl) samt Anne Stenkjær (føl).

 

Hanne Sødinge takker på Thit Jensen Valkyriers vegne for den ærefulde pris.

Sådan ser diplomet ud

e-max.it: your social media marketing partner