Udvikling af de mindre byer gavner hele kommunen

Af: Jimmy Støttrup Jensen, Byrådskandidat for Venstre

Som jeg i et tidligere indlæg har skrevet, så kan vi her i kommunen ikke klare os uden et lokomotiv af en hovedby som Aars, der bare buldrer derudaf med masser af nye boliger og nye tilflyttere. Vi kan heller ikke klare os uden at vi fortsat investerer i udviklingen af de øvrige 3 ”hovedbyer”, Farsø, Aalestrup og Løgstør.

Men det må og kan ikke stå alene. For vi kan som kommune heller ikke klare os, uden nogle velfungerende landsbysamfund rundt om i kommunen. Heldigvis er der rigtigt mange mennesker, som søger det liv som de mindre lokalsamfund kan tilbyde og det vil der også være i fremtiden. Derfor er det vigtigt, at vi fortsat udvikler de mindre byer, så de forbliver attraktive for både de nuværende beboere, men også potentielle tilflyttere.

Alternativt så skal vi huske, at hvis ikke vi formår at holde byerne i live og sikre fortsat udvikling, så kommer det til at smitte af i negativ grad på hele kommunen.

Så vil vi opleve en negativ spiral med centralisering, fraflytning, lavere huspriser og en skævvridning af kommunen, som på sigt vil påvirke kommunens økonomi i negativ retning. Og dårligere økonomi er selvsagt lig med færre penge til at opretholde vores velfærd og til at investere i vores kommune….. også i de 4 store byer. Med andre ord så hænger vi sammen her i kommunen og er afhængige af hinanden. Hvad end vi vil det eller ej.

Ude i de mindre byer er der heldigvis stadig masser af vilje og lyst til at kæmpe for de små samfunds overlevelse og fremtidige udvikling. Og heldigvis så er der i den seneste periode med Venstre i spidsen, kommet øget fokus på de mindre byer og taget initiativ til eksempelvis byfornyelsesprojektet i Hvalpsund. Den udvikling skal gerne fortsætte ind i den kommende byrådsperiode, for der er masser af ting at tage fat på. Jeg mener der bør laves udviklingsplaner for flere af de mindre byer i kommunen, så vi sikrer den fortsatte udvikling til gavn for hele kommunen.

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: