Af: Palle Jensen, Formand for Sundhedsudvalget i Vesthimmerlands Kommune

Byrådet i Vesthimmerlands Kommune har netop fået fremlagt en analyse af hjemme- og sygeplejeområdet (Sundhedsudvalget fik allerede resultatet i juni).

Denne analyse viser i hovedtræk, at kommunens hjemme- og sygepleje er velfungerende og effektiv. Det glæder mig rigtig meget på både borgernes og de kommunalt ansattes vegne.
 

Som formand for Sundhedsudvalget har jeg tidligere udtrykt, at jeg mente en sådan undersøgelse var unødvendig, fordi de midler kunne bruges bedre på området end til at honorere et konsulentfirma. Der var dog en del politikere, der flere gange antydede, at driften af vores hjemme- og sygepleje efter diverse nøgletal at bedømme var for dyr og for lidt effektiv.    

Derfor blev det besluttet at få udarbejdet denne analyse, og jeg er fuldstændig klar over, at de ansatte på området ikke syntes, at det var en særlig god ide, fordi det havde den konsekvens, at medarbejderne på området skulle udføre en del registreringsarbejde.  Jeg forstår også godt, at man som ansat i den forbindelse nemt kan føle sig kontrolleret, og set over skulderen, og det kan forståeligt nok føles som en mistillid til om det arbejde der udføres, er godt nok.

Der er derfor rigtig god grund til at rose medarbejderne for den indsats, der blev lavet i forbindelse med udarbejdelsen af analysen, og der er selvfølgelig endnu mere grund til efter offentliggørelsen af analysen, at medarbejderne på området føler sig stolte over resultatet.

Der er i analysen nogle anbefalinger, som der måske kan arbejdes videre med til forbedringer af området både for medarbejderne og for borgerne – det skal der selvfølgelig tænkes over i den kommende tid, men de mange spørgsmål om manglende effektivitet og for dyr en hjemme- og sygepleje i Vesthimmerlands Kommune må nu forstumme.

Jeg håber hermed, at både borgerne og medarbejderne får den ro og anerkendelse, som analysen så klart tilkendegiver, at de har gjort sig fortjent til.

e-max.it: your social media marketing partner