Af: Henning Josefsen, Kandidat for SF til det kommende byrådsvalg i Vesthimmerlands kommune, Viborgvej 191, Løgstør

Inden for de fire store velfærdsområder børnepasning, folkeskole, sundhed og ældrepleje arbejder alle medarbejdere engagerede. De går på arbejde hver dag, fordi de brænder for at give os borgere det allerbedste, de kan give. De udgør den samlede menneskelige kapital, vi har investeret i, så vi kan kalde os et velfærdssamfund.

Den samlede kapital er gennem de seneste årtier dog blevet mindre og mindre. Skiftende regeringer har prioriteret pengene, der alt i alt er til rådighed, til andre formål – skattelettelser f.eks. Regionerne og kommunerne sidder i en økonomisk skruestik, hvor de ikke reelt kan ”rokke ret meget med ørerne”. Folketinget, repræsenteret ved finansministeren, bestemmer suverænt de økonomiske rammer. Værktøjet er budgetloven.

Parolen de seneste par årtier med blåt styre i regeringskontorerne har været, at velfærd ikke må koste så meget som den skal, hvis de politiske skåltaler og løfter om velfærd skal omsættes til handling. Der har været besparelser. De er blevet kaldt mange ting, men det har været gode gammeldags besparelser.

I november er der valg til regionsrådene og til kommunalbestyrelserne, og alle partier vil med sikkerhed melde ud, at velfærden skal styrkes. I mange kommuner vil der helt sikkert være særlig opmærksomhed på ældreplejen. Det er et af de områder, som borgerne er mest optaget af.

I øjeblikket udnytter Vesthimmerlands kommune den økonomiske ramme, der er til rådighed, tæt på 100 %. Så hvis f.eks. ældreplejen skal have tilført flere ressourcer, så skal de tages fra andre områder. Der er vist ikke udsigt til, at den økonomiske ramme udvides.

Jeg har som kandidat for SF i Vesthimmerland primært fokus på velfærdsområderne. Kan vi ikke bare gøre det lidt bedre? Enten med flere penge eller med andre tiltag – f.eks. omlægning af arbejdsgange, fjernelse af unødvendigt papirarbejde, forenklinger. Eller en kombination. Jeg er åben for muligheder.

Både nuværende og kommende medarbejdere skal fortsat kunne gå på arbejde og opleve, at der er rum til at give borgerne det allerbedste Vesthimmerlands kommune kan byde. Vi skal fortsat have medarbejdere, der brænder for at arbejde i Vesthimmerlands kommune.

Der er allerede nu rift om medarbejdere inden for alle velfærdsområderne. Det vil der blive ved med at være også i årene, der kommer. Derfor skal vi som politikere gøre det så godt, som vi overhovedet kan.

e-max.it: your social media marketing partner