Af: Pia Buus Pinstrup, Regionsrådsmedlem for Det Konservative Folkeparti.  

Budget 2022 er faldet på plads i regionen.

Vi står i en helt speciel situation. Dels har COVID-19 udgifterne ikke lagt sig fra sidste års budget og dels har vi netop haft en sygeplejerske strejke i 10 uger. Det store antal patienter, som enten ikke er blevet undersøgt eller har fået deres behandling udskudt, skønnes af eksperter at ville tage et års tid at afvikle. På den måde er der flere ”dark horses” i spil i årets budget. 

Men trods det, så er der blevet lyttet til nogle himmerlandske behov i dette budget.

Der er blevet prioriteret penge til renovering af sterilcentralen på Farsø Sygehus. Sterilcentralen sørger for alt udstyr til operationsstuerne er rengjort og klar til operationsstuerne. I Farsø er der 6 operationsstuer, som hver dag forsynes fra sterilcentralen med rent grej, hvorfor den er helt afgørende at sterilcentralen er moderne og up to date for at sikre forsyningen og den optimale daglige drift på vores lille unikke sygehus.  

Den konservative regionsrådsgruppe har specielt lagt vægt på fastholdelse og rekruttering af personale, derfor er det værd at lægge vægt på at der er prioriteret midler til at rekruttere flere folk til bl.a. Diagnostisk Center på Farsø Sygehus. Det betyder at der kan ekspederes og udredes endnu flere patienter end tidligere. Det er til stor gavn for alle vores praktiserende læger i Vesthimmerlands Kommune og omegn, der kan henvise til Diagnostisk Center som et led i deres udredning af patienterne og dernæst få hurtig tilbagemelding. Det giver god kvalitet for patienterne. 
 

Det sidste jeg vil fremhæve, er den nye ambulance der kommer til at supplere det præhospitale akutberedskab i Vesthimmerland. En ambulance giver tryghed for borgerne i en kommune, hvor vi historisk har skulle vente længst på en ambulance. Den nye ambulance vil med mine øjne og alt fornuft blive placeret i Aalestrup efterfølgende. 

Det er 3 vigtige parametre i udviklingen af det nordjyske sundhedsvæsen – også i Vesthimmerland. 

e-max.it: your social media marketing partner