Af: Kamma Dencker, Hestbækvej 112, Farsø

Nu skete det igen. Endnu en ulykke på Viborgvej.

Hvor mange ulykker skal der til, før der kommer en cykelsti? Flere gange om året sker der uheld i krydset mellem bl.a. Hestbækvej og Viborgvej.

Vi der har børn, går med hjertet oppe i halsen, hver gang børnene passerer eller cykler på Viborgvej. Det ofte brugte alternativ er, at køre børnene både til og fra skole og fritidsinteresser. Det til trods for alle de fantastiske fordele for helbredet og samfundet, der er ved daglig motion. For ikke at tale om fordelene for klimaet ved at tage cyklen.

Der er mange børn, unge og voksne, der hver dag krydser eller kører langs Viborgvej for at komme til og fra skole eller arbejde. Men at cykle på Viborgvej er ikke just uden fare.

At blive overhalet af en større bil eller lastbil opleves oftest, som om man er ved at blive suget ind under vognen. Der bliver desværre ofte kørt for tæt og for hurtigt, når cyklister overhales.

Om sommeren er der rigtig mange turister, som vælger at cykle på Viborgvej, hvor de har et smukt kig ned til fjorden mange steder.

Lad os nu gøre noget godt for de aktive cyklister, så sikkerheden er i højsædet, og vi trygt kan lade børn, unge og voksne færdes langs “den vesthimmerlandske motorvej”, mellem Strandby, Stistrup og Hvalpsund-afkørslen. Det vil være et stort plus for både turister og lokale at få etableret en cykelsti netop dér, hvor vi i hverdagen cykler. Altså ikke der, hvor der tilfældigvis er skiltet en cykelrute, da hverdagens cykelture, for mange lokale, sker på Viborgvej.

På vegne af borgere fra både Hestbækvej og Risgaarde der ønsker en cykelsti på Viborgvej

e-max.it: your social media marketing partner