Af: Lars Rem, Spidskandidat for Nye Borgerlige i Vesthimmerland, Sundvej 44, Hvalpsund

Der er rigtig mange der har bemærket at, der er kommet udspil fra Nye borgerlige den sidste uge, dels en økonomisk plan og dels et udspil mod frås.

Jeg har ihvertfald fået mange spørgsmål allerede og det er dejligt at kunne adressere dem, samt de mange sære fortolkninger der allerede er kommet fra vore politiske modstandere.

Nej vi vil ikke fyres pædagoger, lærere, sygeplejersker, SOSU'er eller andre der yder den direkte service for borgerne. De der besværliggør deres arbejde, med utallige registreringer og andre administrative opgaver kan vi til gengæld nok spare en enkelt eller to af.

Vi vil forenkle vejen til førtidspension, så ingen skal sendes ud i udsigtsløse ressource forløb, der kun koster, både økonomisk og menneskeligt.

Ved at gøre de første 90.000 kr. tjent skattefri, øger vi indkomsten der hvor den gør størst gavn, nemlig blandt de med de laveste indkomster, og nej det er ikke en del af planen at, fjerne tilskud uanset hvad, der ellers bliver påstået.

Vi vil behandle hver enkelt individuelt. Ingen af os er ens og passer derfor ikke ned i den samme kasse. Den nuværende velfærdsmodel, er baseret på en at, samme løsning skal passe os alle, det går bare ikke, vi har alle forskellige ønsker, forældrene for deres børn, pensionisterne der nu, efter et levet liv afpasse sig med den løsning, de bliver påtvunget. Vi vil lade pengene følge den enkelte.

Lad os sige at en plejehjemsplads koster, slag på tasken 400.000 om året, det kan være mere eller mindre, så har den enkelte det beløb til selv at vælge hvilket plejehjem livet skal leves på, det kan være på kommunes plejehjem eller på friplejehjemmet. Det samme med skolerne f.eks.

Nu kommer vi til min helt store kæphest, at fjerne frås!!!

Det er frås og spild af tid når, en hjemmehjælper, der er visiteret til en opgave på 10 minutter hos en borger, skal bruge yderligere 10 minutter i bilen på at registrere jobbet, de minutter kunne være brugt langt bedre, inde hos borgeren.

Det er frås, når en borgerforening skal søge byggetilladelse, hvert år, til det telt de bruger til byfesten, det samme telt forstås!

Jobcentrene er spild af ressourcer i enhver henseende. Her har jeg selv erfaring, ikke fra Vesthimmerland dog. Vi får altså ikke gang i væksten ved at, sende folk ud at, arbejde gratis! Jeg har endnu til gode at, høre om bare en der har fået en lønnet stilling via jobcentret. Dette er ikke en kritik af de ansatte på centrene, de udfører deres arbejde ud fra de retningslinjer, de har fået udstukket.

Det samme gælder for alle de andre ansatte, alle de dygtige fagpersoner, der hver dag går på arbejde for os alle, vi drømmer om at, lade dem gøre det de er gode til og stole på at de gør det, uden at det skal dokumenteres på sekundet.

Derfor jeg er vild med programmet, både kampen for mere frihed til borgere og kampen for at bekæmpe frås. Ligesom jeg drømmer om et demokrati hvor enhver kan se hvad der sker, og opfordrer derfor alle der har ideer og forslag om at rette henvendelse med dem, til mig eller en af vores andre engagerede kandidater.

e-max.it: your social media marketing partner