Af: Allan Ritter Andersen, De Konservative i Vesthimmerland. Theresa Berg Andersen,  SF i Vesthimmerland

Mange af os husker sikkert sommeren 2020´s tv program: “Plejecenter bag facaden”, hvor skjulte optagelser fra et plejecenter i Aarhus og Randers viste, hvordan den 90 årlige demente kvinde Else blev ydmyget på det groveste af tre ansatte på plejecenteret.

Disse ansatte har selvsagt ikke deres job længere i ældresektoren, da de sammen med deres leder blev fyret på stedet. Og sådan skulle det være.

Sådanne forhold har vi ikke på Vesthimmerland kommunes plejecentre, hvor dygtige ansatte sikrer vores ældre en god og værdig pleje. Men det må ikke blive en sovepude, og vi vil fortsat arbejde med at sikre den gode professionelle pleje som vi ser i dag.

Lad os forsøge at etablere egentlige plejehjemsbestyrelser bestående af pårørende-repræsentanter, folk fra ældresagen i Vesthimmerland,  medarbejdere og en leder. Altså i stil med, hvordan vi ser det i vores skoler og daginstitutioner, hvor der arbejdes med stor interesse og med fine resultater.

Ud over at føre tilsynsopgaver, og behandle klager, skal bestyrelsen endvidere udtale sig om det enkelte plejehjems budget, deltage i ansættelse af øverste leder og være med til at beslutte årets aktiviteter. Dertil kommer møder med det politiske led, nemlig os i byrådet.

Vi tror på, at involveringen vil fremme og fortsat bidrage til det fantastiske arbejde, som vi ser i dag på vores plejecentre i det Vesthimmerlandske.

Derfor fremsætter vi dette forslag

e-max.it: your social media marketing partner