Af: Henning Josefsen, Kandidat til byrådet for SF i Vesthimmerlands kommune, Viborgvej 191, Vansted, 9670 Løgstør

Fredag den 25. juni skete der noget for mig som borger i Vesthimmerlands kommune, som for alt i verden ikke må ske på det tidspunkt af ugen, hvis man vil søge hjælp. Min el-kørestol gik i stykker, og jeg kan ikke have en nogenlunde almindelig hverdag uden min kørestol. Så det er et meget vigtigt hjælpemiddel for mig!

Baggrunden for, at jeg sidder i kørestol, er, at jeg har været gennem tre kræftoperationer i hovedet. De sidste to i foråret 2014. Den sidste operation gjorde, at jeg blev lam i højre side. Derfor landede jeg i en kørestol. Lammelsen har fortaget sig en lille smule i de 7 år, der er gået, siden den sidste operation. Jeg kommer dog aldrig ud af kørestolen igen og kommer til at gå.

En kørestol er et hjælpemiddel. Vesthimmerlands kommunes hjælpemiddeldepot lukker helt ned for al hjælp fra senest kl. 12.00 fredag og indtil mandag morgen. Man kan som borger overhovedet ikke komme i forbindelse med denne hjælpefunktion uden for almindelig ”kontortid”. Tænk sig! Og det samme er tilfældet på alle hverdage efter arbejdstids ophør og indtil næste morgen.

Kørestolen gik i stykker i en position, så jeg ikke kunne foretage mig noget. Kun sidde og kigge ud    i luften. Derfor var der ikke andet at gøre end at få Hjemmeplejen til at lægge mig i seng. Der lå jeg så dag og nat, indtil kørestolen blev repareret tirsdag eftermiddag – fulde 4 døgn. Dog er jeg heldig at have fjernsyn på soveværelset. Så meget for god velfærd og service i Vesthimmerlands kommune.

Hvorfor har Vesthimmerlands kommune ikke en vagttelefonordning af en slags for hjælpemiddelområdet uden for almindelig arbejdstid? Med sådan én kunne man som borger i det mindste få oplyst, hvornår der kunne forventes en løsning. Det vil være rigtig god stil, men det må vel ikke koste det, det koster?

Mon de nuværende medlemmer af byrådet i Vesthimmerlands kommune ville acceptere de eksisterende forhold omkring hjælpemiddeldepotet, hvis de selv var udsat for dem? Der er helt sikkert også andre forhold inden for velfærds- og serviceområdet, hvor man kunne stille det samme spørgsmål til politikerne. Ville de f.eks. acceptere, at de kun kan komme i bad én gang om ugen, som flere af de borgere, der er i det kommunale system, gør?

Der er byrådsvalg til efteråret. Jeg stiller op til dette valg for SF, og jeg vil kæmpe for en bedre ældrepleje – herunder hjemmeplejen og hjælpemiddeldepotet. Der er gået alt for meget systemtænkning og excelregneark i området – ligesom der er på flere andre områder.

e-max.it: your social media marketing partner