Af: Mogens Ove Madsen, Regionsrådsmedlem (S), Fmd. Udvalget for Akut og Praksis, Fladhøjvej 14, Aars

Falck har på det seneste fået kritik for at overskride responstiden for kontraktperioden 2020-2021. Det drejer sig om, at den gennemsnitlige responstid på 9 minutter og 12 sekunder er overskredet med 17 sekunder - eller 3%.

I kontraktåret 2020-2021 har gennemsnitstiden i Vesthimmerland været 10 minutter og 25 sekunder, kun overgået i Jammerbugt Kommune, hvor responstiden i gennemsnit var 10 sekunder højere. Aalborg ligger ikke overraskende noget lavere og under gennemsnittet.

Det har kostet Falck en bod på 450.000 kr. Sådan er det med denne responstids-model - overskrides den gennemsnitlige aftalte responstid falder hammeren. Falck har forklaret at det primært hænger sammen med ekstraordinære foranstaltninger i forbindelse med Corona-epidemien og har betalt boden.

Med denne model er der ikke så mange muligheder for at påvirke responstiden. Til alt held har regionsrådet besluttet at overgå til en beredskabsmodel 1. april 2022.

Denne model medfører, at det herefter er regionen som disponerer flåden og kan sætte ind, hvor der er behov. Ligeledes er det regionen, der skal tilrettelægge serviceniveauet.

Dette betyder, at der nu gives mulighed for at sænke responstiderne i blandt andet Vesthimmerlands og Jammerbugt Kommune.

Serviceniveauet vil blive fastlagt i forbindelse med budgetprocessen lige efter sommerferien.

Regionspolitikerne har under alle omstændigheder ansvaret og derfor er det godt, at der frem over skal bruges en model, som vi har mere indflydelse på.

e-max.it: your social media marketing partner