Af: Svend Erik Olesen, Tranevej 19, Farsø, Medlem af Enhedslisten

Ved forrige kommunalvalg havde fantasterne i Vesthimmerland fri tumleplads. De fremmeste politikere dengang – Knud Kristensen (daværende borgmester), Per Bach Laursen (nuværende borgmester) og Palle Jensen (daværende borgmesterkandidat for Socialdemokratiet) - påstod i et større indslag på TV2-Nord, at Vesthimmerlands fremtid byggede på selvkørende biler. Det var som bekendt – ja, en fantasi. En anden fantasi var, at Aars skulle have et enormt svømmecenter med 50 m bassin, det største udspringsbassin i Nordeuropa, varmtvandsbassin og friluftsbad. Man lagde vægt på, at det skulle være hele Vesthimmerlands Svømmecenter. Det ville det jo også blive i den forstand, at alle kommunens borgere skulle betale det. Men i forvejen har Farsø, Aalestrup og snart Løgstør også på forskellig vis hele Vesthimmerlands Svømmecentre.

At fantasiboblen måske er ved at briste, så svømmecentret i Aars kun får et 25 m bassin, har skabt vrede hos en tidligere formand for Jutlander Fonden Himmerland. Han har givet 13 mio. kr. til fantasiprojektet og vil ikke spises af med et mindre projekt.

At kommunen ikke har råd til et 130 mio. kr. dyrt svømmecenter, men i stedet har barberet det ned til 90 mio. kr. er dog for galt. Godt nok er vi en fattig kommune, der kun kan klare os med bistandshjælp fra rigere kommuner, men et enormt svømmecenter skal vi have. Og det vil betyde tilflyttere, forstås. Men, de kommer nok alligevel, nu skatten takket være Folketinget er sat ned med 0,7%. De Konservative har tidligere påstået, at en skattelettelse på blot 0,1% ville betyde tilflytning til kommunen.

Tænk, hvis den der fond havde tilbudt at betale de årlige driftsomkostninger til svømmecentret. Så var de nok ikke så interesserede i kæmpeprojektet? Eller tilbudt at betale solceller på hele tagarealet for at mindske de årlige driftsudgifter og til gavn for miljøet. Men et solcellebelagt tag indgår forhåbentlig under alle omstændigheder i de nuværende planer?

e-max.it: your social media marketing partner