Af: Erik Høgh-Sørensen regionsrådsmedlem (DF) Region Nordjylland

Lars Andresen, der er formand for Støtteforeningen for Farsø Sygehus, spurgte i Farsø Avis (10. marts), hvad der egentlig blev af Region Nordjyllands såkaldte ”kompenserende tiltag” efter lukningerne af lægevagten.

Det er et rigtig godt spørgsmål.

DF blev nedstemt, da et flertal bestående af Socialdemokratiet, Venstre, Konservative og SF gennemførte nedskæringerne og centraliseringen, der ramte borgere i Farsø, Skagen, Brønderslev og Brovst.

Derpå fandt regionsflertallet på ”kompenserende tiltag”, som på jævnt dansk betyder ”lappeløsning”.

En stor del af problemet er, at praktiserende lægers organisation, PLO, i sin iver efter at lukke de fire lægevagter forsynede regionen med misvisende tal. Så endte det hele med, at PLO-lægerne får mere i løn for at lave mindre.

Borgerne kan med rette føle sig snydt, men findes der nogen god løsning?
Mit svar er: Måske.

Vi kan overveje at opsige PLO-aftalen og lade regionen stå for lægevagterne. Så kan ansvar nemmere placeres, og koordinationen mellem hospitaler og lægevagter kan måske forbedres, når arbejdsgiveren er den samme.

Alle de andre gode ting, som overvejes også af andre partier end DF, forekommer lige nu at være fugle på taget. Til gengæld har jeg ikke bemærket folk, der på det seneste har ønsket at spille sygehusene i Farsø og Hobro ud mod hinanden. Det er kun godt.

e-max.it: your social media marketing partner