A: Ulla Skov, Byrådskandidat for De Konservative, Kirkevangen 53, Aalestrup

Når vi ser dokumentaren på tv, om anbragte børn på div. institutioner, er det jo himmelråbende indlysende, at sådan behandler man ikke børn. Der er naturligvis altid to sider af en sag, men når det så kommer frem, der har været henvendelser til Socialtilsynet fra børnefaglige personer og tilsynet intet har foretaget sig, kan det kun betragtes som en skandale/ omsorgssvigt.

Børn der er anbragte er særligt udsatte og vi må huske på der er en grund til anbringelsen, den er gennem beskrevet i den børne undersøgelse- §50 der er udarbejdet og via en børnesamtale. Derfor er det ikke en hovsa-beslutning men gennemarbejdet materiale Børne og Ungeudvalget kan tage beslutning ud fra.

Anbragte børn har som regel meget negativt med i bagagen og bør derfor mødes på en faglig positiv og ligeværdig måde, der genskaber tilliden fra barnet til den voksne. Et sådant barn har brug for tryghed og varme for at vokse og udvikle sig.

Derfor er de beskemmende at opleve forhold som vist på tv. Det er vigtigt vi afsætter de midler der er nødvendige, ellers viser statistikkerne desværre at anbragte børn, ikke har samme succesrate som andre børn.

e-max.it: your social media marketing partner