Af: Mogens Ove Madsen, Regionsrådsmedlem (S), Fladhøjvej 14, Aars

Ved sidste regionsrådsvalg lagde jeg meget vægt på, at vi skulle have gjort noget ved ambulancedriften i regionen. Vi havde nogle triste eksempler i Vesthimmerland på, at der var alt for lang responstid.

Derfor er det meget tilfredsstillende, at vi nu med en del arbejde i Akut- og Praksisudvalget og Regionsrådet er nået frem til, at ambulancedriften fra 2022 skal se anderledes ud.

Efter et nyt udbud af beredskabet har vi besluttet, at vi fremover deler indsatsen med ambulancer, mandskab og garager med et privat firma (PreMed). Den billigste løsning ville være at regionen trak hele området hjem til regionen, men det var der ikke flertal for.

Vi går samtidig fra en responstidsmodel til en beredskabsmodel. Som region overtager vi dermed den samlede styring af ambulanceflåden. Dette har som konsekvens, at vi tager politisk ansvar for serviceniveauet, når det gælder ambulancerne.

Selv om det har taget lang tid er det godt, at der nu er et nyt perspektiv for ambulancedriften. Især at vi får mulighed for at bringe responstiden ned.

e-max.it: your social media marketing partner