Af: Konservative Regionsrådsmedlemmer, Vibeke Gamst, Tage Leegard, Per Larsen og Pia Buus Pinstrup.

I Regionsrådet blev der den 2/2-21 taget stilling til, at der om 14 måneder ikke længere skal stå Falck på siden af ambulancerne i Nordjylland. Udbuddet af ambulance tjenesten i Nordjylland var sat til afstemning. Der var 23 der stemte for og 18 der stemte imod. Vi hørte til dem der stemte imod.

Det gjorde vi fordi vi principielt ikke ønsker at der skal ske en hjemtagelse af ambulance tjenesten. Vi er af den klare opfattelse at vi har rigeligt med drift opgaver at tage os af i regionen. Udover almindelig sygehus drift, så kan der blot nævnes udflytningen på det Nye Aalborg Universitetshospital og dernæst den forholdsmæssig store pandemi opgave for tiden. Derfor synes vi, at vi skulle have valgt en model, hvor vi kunne dele opgaven op mellem Falck og de øvrige parter i udbuddet. Men det var der ikke opbakning til. Nu bliver det i stedet Premed og regionen selv der skal varetage opgaven.

Vi havde gerne set at der var en plads til, at Falck stadig kunne løse en del af opgaven i regionen, dels fordi de har over 100 års erfaring med ambulancedrift og dels fordi vi er trygge ved at Falck gennem mange år har løst opgaven med kvalitet og god service overfor borgerne - nærmest uden klager.

Falck har altid leveret kvalitet og levet op til de forventninger der var til dem, således borgerne har kunnet føle sig trygge, når uheldet var ude. Det skylder vi dem en tak for.

Derudover kommer der en ny udbyder på markedet – Premed, som vi gerne vil byde velkommen. Vi havde gerne set at de to firmaer, sammen med regionen kunne løse ambulancetjenesten i fælleskab idet konkurrencen indbyrdes vil kunne sikre nye innovative løsninger og skabe den bedste situation for borgerne i Nordjylland.

Nu er der bare tilbage at sikre at medarbejderne kommer til at føle sig godt tilpasse med den nye ambulancetjeneste, således borgerne i Nordjylland fortsat kan være tilfredse med ambulancerne.

e-max.it: your social media marketing partner