Af: Theresa Berg Andersen, på vegne af SF Vesthimmerland

Igennem de seneste 14 dage er der tikket en del mails ind. Mails fra sygeplejersker, sosu´er og andre ansatte i Vesthimmerlands kommunes hjemme og sygepleje.

Alle med en vigtig appel: Kære politikere i Vesthimmerland…. Hav nu tillid til, at de ansatte i hjemme og sygeplejen gør deres arbejde, og stol på at arbejdet udføres på bedstevis uden tidsfordriv.

I SF mener vi ikke at der er penge at hente på dette område til gengæld mener vi, at området er under finansieret….

Vi tror på at udgifterne stiger i takt med, at der kommer flere ældre, og flere ældre og syge udskrives i dag tidligt fra fx sygehusene. Og det koster selvfølgelig ekstra pleje og omsorg.

En ansat skriver i en mail:

” Vi har knoklet dag, aften, nat, i ferie og på helligdage og stået ansigt til ansigt med vores borgere, med overhængende fare for at blive smittet med covid og potentielt bringe smitten videre til vores kære eller andre i risikogruppen. Har vi undervejs fået færre opgaver pålagt af den grund? Nej…

I de kommende uger skal der udfyldes et skema der beskriver minut for minut, hvad de ansatte fordriver tiden med. Fordi der bruges flere penge end sammenlignings kommuner. Vil en minutiøs gennemgang ændre noget? Vi tror ikke på det i SF.

Vel er en belysning af området nødvendigt hvis man skal dokumenteret hvorfor udgifterne er steget, men det burde der være belæg for, at undersøge internt i forvaltningen. Uden konsulentindblanding og uden kontrolskemaer til de ansatte.

I SF tager vi afstand fra denne undersøgelse, men anerkender også at det er sundhedsudvalget som har haft beslutnings kompetencen, og SF sidder ikke med i dette udvalg.

Vores appel til sundhedsudvalget skal blot lyde ”Genovervej den beslutning og især nu i en corona-tid hvor alle ansatte på dette område er ekstra presset”

e-max.it: your social media marketing partner