Inger Nielsen (V) Formand for Børne-Familieudvalget i Vesthimmerlands Kommune, & Henrik Dalgaard (K) Gruppeformand og tidligere formand for Børne-Familieudvalget i Vesthimmerlands Kommune.

I Vesthimmerlands Kommune er vi beriget med en masse private og selvstændige mennesker som tager initiativ, og gør en stor forskel i hverdagen. Mennesker der er med til at skabe en mangfoldighed, og et højt decentralt serviceniveau i hele vores kommune.

Det vil være en katastrofe for vores samfund hvis Mette Frederiksen og rød blok får held af at nedlægge det private virke. Regeringen er ved at skjule en nedlukning af private og selvstændige institutioner gennem finansloven. Jeg tror ikke hun er klar over det kæmpe omfang, og de fatale store konsekvenser det vil få i hele landet. Der er i høj grad brug for både vuggestuer, dagpleje og private pasningsordninger i vores kommune.

Det er simpelthen et fejlskud af dimensioner. De private daginstitutionsledere og -medarbejdere består hovedsageligt af pædagogiske ildsjæle, der med visioner og engagement tager sig af en stor del af Danmarks børn. Mange er uddannede pædagoger, pædagogiske assistenter, lærere, socialrådgivere, tidligere kommunale dagplejere mm. At forbyde de private institutioner giver ingen mening. Det går ud over forældrenes selvbestemmelse, det går ud over den geografiske og pædagogiske spredning af daginstitutionstilbuddene, og det går i sidste ende ud over børnene. I stedet for at tiltrække investeringer og nye ideer, som kan være med til at løfte et område, som ligger os alle på sinde, er der med denne politiske aftale lagt an til nationalisering af endnu et velfærdsområde. Kan man i stedet få skabt et samarbejde mellem privat og offentlige institutioner, er vi sikker på, at vi sammen kan nå langt. Til gavn for samfundet, borgerne og ikke mindst vores alle sammens fremtid, nemlig børnene.

Selvfølgelig skal der være orden i penalhuset, men et enkelt tilfælde, må ikke ødelægge det for de mange.

e-max.it: your social media marketing partner