Af. Theresa Berg Andersen, Byrådsmedlem og Viceborgmester, Folketingsmedlem, SF Vesthimmerland

Normalt ville jeg med en nytårshilsen som denne give et politisk tilbageblik på alt det der er sket igennem det forgangne år.

Men året 2020 har været et år hvor et bestemt emne har overskygget alt - Corona.

Det har påvirket os alle lokalt, nationalt og globalt, og det har vist os noget vigtigt om os mennesker: Nemlig at vi er afhængige af hinanden.

Vores erhvervs og handelsliv har været og er udfordret, der kæmpes for overlevelse og eksistens.

En vigtig forudsætning for vores butikkers eksistens er, at vi handler lokalt og står sammen. Vil vi have lokale butikker i morgen, skal vi huske at bruge disse i dag.

Vi har i en svær tid været vidne til, at lokale handelsstandsforeninger har lavet helt exceptionelle tiltag og oplevelser.

Tiltag som alle vi, har kunnet være en del af på afstand – Tak!

Corona har også udfordret os på mange andre måder, jeg kan blandt andet nævne isolation.

Vore ældre, syge og svage har været frarøvet deres frihed og muligheden for, at være sammen med nære og kære. Og ovenikøbet på ubestemt tid. Det er undtagelsestilstande som ikke kan og må undervurderes.

Nogen har i denne tid mistet livet, andre mistet deres drømme, muligheder og arbejde. Det er trist og det skal vi give os selv lov til at sørge over, ellers går pandemien over i en psykisk pandemi. Vi skal hjælpe hinanden.

Jeg har set frontpersonale, der har stået forrest i kampen igennem hele pandemien, ingen nævnt ingen glemt – Tak!

Sluttelig må min opfordring være at vi alle må og skal huske på, at smitten fortsat er her.

Men det sociale aspekt er fortsat meget vigtigt, vi kan mødes digitalt, på afstand, via telefon opkald, og ved gåture i det fri.

Hvis nogen bliver ramt af smitten, kan de have brug for en hjælpende hånd, og den skal vi fortsat række ud.

Jeg tror når vi engang skal se tilbage på denne tid og dette år, så vil fællesskabets styrke stå frem. Lad os stå sammen, selvom vi alle er mærket af træthed og afsavn.

Det bliver godt igen - Godt Nytår

e-max.it: your social media marketing partner