Af: Henrik Dalgaard, Gruppeformand for Den Konservative Byrådsgruppe i Vesthimmerland

Næste års budget er forhandlet, og vi konservative glæder os særligt over:

En styrkelse af indskolingsmodellen på vores folkeskoler. Bedre læsefærdigheder og matematikresultater giver bedre faglig trivsel, der danner grobund for social trivsel og forudsætninger for bedre resultater i andre fag i folkeskolen. Det er endnu et konservativt løft af folkeskolen.

Vi tror på forebyggelse fremfor behandling, og derfor er der nu afsat penge til at påbegynde et rehabiliteringsteam med fysioterapeuter og ergoterapeuter, som alle vores ældre borgere kan få glæde af.

Et nyt projekt med udvidelse af friluftsbadet i Aalestrup. Aalestrup by oplever stor bosætning, derfor glæder det os, at vi kan understøtte den udvikling med dette projekt. Det vil komme alle borgere i Vesthimmerland til gode, og særligt borgerne i Aalestrup.

Det glæder os, at der er enighed om udvidelse af lystbådehaven i Løgstør. Det bliver et fantastisk område i den nordlige del af vores kommune, der særligt fremmer turismen.

Ekstra støtte til vores handelstandsforeninger, der er hårdt ramte, særligt oven på Covid-19.

Der er nu lagt en endelig betalingsplan for Svømmecenter Vesthimmerland i Aars, og det glæder os, at hele Vesthimmerland nu kan se frem i mod første spadestik.

Bedre infrastruktur for borgerne i Farsø ved en ny vejføring fra Holmevej til Røjbækvej. Der kommer en glidende overgang fra Holmevej til Røjbækvej der sikrer, at vejen bliver mere trafiksikker for særligt vores skolebørn.

Nedrivning af børnehaven på Præstegårdsvej i Aars, der i lang tid har skæmmet byen.

Gislumvej bliver nu endelig opgraderet til glæde for særligt borgerne i det nye boligkvarter ved Gyvellunden og Stenildhøjområdet, og Gislum by. Dette ønske har været kendt i 20 år.

Desuden har Det Konservative Folkeparti haft et mangeårigt ønske om at nedsætte skatten. Det ser nu ud til, at borgerne i Vesthimmerland kan se frem til 38 millioner kr. mere hvert år, når skatten sænkes fra 27 % til 26,3 %. Det betyder cirka 3000 kr. mere hvert år for en borger i Vesthimmerland.

Vi er dog meget ærgerlige over, at der ikke var en større velvilje til at prioritere vores børn i Vesthimmerlands Kommune. Den konservative byrådsgruppe har hele året prioriteret, at børne- og familieområdet skulle friholdes for besparelser.

e-max.it: your social media marketing partner