Af: Theresa Berg Andersen, MF stedfortræder for SF

Nu er pengene til at styrke folkeskolerne endelig på vej til kommunerne.

Regeringen har med støttepartierne og Å indgået en aftale, der skal give 275 millioner kroner ekstra til at ansætte flere lærere i folkeskolerne i 2020.

I Vesthimmerlands kommune betyder aftalen, at der i 2020 vil være 1,8 millioner kroner til flere lærere. Det glæder mig rigtig meget.

Beløbet er udregnet på baggrund af 3.699 elever i Vesthimmerlands kommune og vil kræve godkendelse i finansudvalget.

Jeg syntes at det er fantastisk at se, at efter årevis med besparelser på området, bliver skolerne endelig prioriteret. Der bliver nu mere tid til børnene og bedre vilkår for lærerne, skolerne har længe haft brug for et løft og nu er vi i gang.

For vores undervisningsordfører Jacob Mark har det været vigtigt, at pengene skulle øremærkes til ansættelse af flere lærere, så midlerne kommer ud i klasserne og giver folkeskolen et løft:

”Der er hårdt brug for flere lærere på skolerne, hvor dagene er blevet længere, og klasserne er blevet større. Det er derfor godt, at vi med den her aftale sikrer, at pengene rent faktisk bliver brugt på flere lærere, så man vil kunne mærke et reelt løft helt ude i klasselokalerne,” siger Jacob Mark.

Selvom vi i SF er glade for aftalen, mener vi også at vi ikke er i mål: 

”Vi er ikke færdige med at styrke folkeskolen efter mange års besparelser. Der er stadig behov for, at lærerne ikke skal undervise for store klasser, for flere timer med to voksne og kortere skoledage. Men nu er vi i gang, og det er vigtigt.

Beløbet vil gradvist stige og vil i 2023 være på 807 millioner kroner i 2023 og frem. 

e-max.it: your social media marketing partner