AF: Theresa Berg Andersen, SF Vesthimmerland, pt. stedfortræder i Folketinget, Hobrovej 145, Vilsted

Jeg blev mere end bekræftet da jeg læste Nordjyske Avis her til morgen(lørdag 28. marts).  

Vester Hornums købmand var på forsiden under overskriften: Små købmænd vinder på krisen. 

Jeg blev bekræftet i, at det ikke er rigtig at suspendere lukkeloven i påsken som vores Erhvervsminister vil have hastebehandlet i Folketinget i den kommende uge. 

I lukkeloven står der at mindre dagligvarebutikker, som har en omsætning under 34,9 mio. kr., kan holde åbent på helligdage, hvis de har indsendt en revisorerklæring, andre skal holde lukket.  

De små dagligvarebutikker har vi en del af i Himmerland og i resten af Danmark, og de gør en kæmpe forskel for vores små lokalsamfund, for huspriserne, og for de mennesker som bor der.  

Alligevel forslår Salling Group´s direktør til Erhvervsministeren, at sløjfe lukkeloven i påsken således at  bl.a. Bilka, Føtex og Netto også kan holde åbent.  

Det handler om sikkerhed siger direktøren for Salling Group - Nej det handler om at tjene penge, på bekostning af de små butikker, hvis du spørger mig. Det her kan få fatale konsekvenser for de små købmænd. 

Vi køber i disse krisetider heller ikke ind, som vi plejer. Jeg går ikke ud fra, at danskerne skal have storhandlet til det overdådige påskebord. Flere går hjemme så jeg mener, at der er masser af tid til at få købt det nødvendige.  

Jeg mener endvidere ikke, at det er rimeligt overfor de ansatte, der har knoklet for at få varer på hylderne under krisen. De har fortjent deres fridage, ganske som deres overenskomst foreskriver. 

Vi har i denne krise tid set hvor stor en forskel kassedamen og co. gør for Danmark - Tak ! 

Jeg syntes også at vi skal lytte til Coop og Dagrofa som siger, at det er en dårlig ide. De mener sågar at det kan give udfordringer for forsyningssikkerheden.  

Det bliver et Nej Tak fra SF til at suspendere lukkeloven for de store. Det er så vigtigt - også for Vesthimmerland.

 

e-max.it: your social media marketing partner