Af: Theresa Berg Andersen, Medlem af Folketinget stedfortræder for SF, Vesthimmerland

Da jeg i efteråret takkede ja til stedfortræderjobbet som Folketingsmedlem for SF, havde jeg aldrig i min vildeste fantasi forestillet mig en situation som denne. En epidemi har tvunget Danmark og resten af verden i knæ. Læserne behøver ikke yderligere forklaring, for vi mærker det alle i et større eller mindre omfang. 

Jeg blev ordfører for børn, dyr og erhverv, og jeg skal love for, at jeg i denne tid har beskæftiget mig med erhvervspolitik i en sådan grad, som jeg aldrig havde turdet drømme om - på både godt og ondt. 

På ondt, fordi jeg ser hvordan COVID-19 tvinger vores erhverv i stå. Jeg ser, hvordan de små lokale butikker må lukke ned og sende deres ansatte hjem. Restauranter og hoteller o.lign. lukker ned, og jeg kunne blive ved.  

Jeg ser eksempler på, hvordan alle kæmper alt, hvad de formår for at bidrage til, at vi kommer nogenlunde ud på den anden side. Jeg ser restauranter, som bringer maden ud. Jeg ser butikker, som leverer varer på trappestenen – ja, alle gør, hvad de formår. 

Hjælpepakker til erhvervet er en af mine helt store opgaver pt., og der er mange af dem. Vi har bl.a. frigivet den kontracykliske kapitalbuffer, hvilket betyder, at bankerne kan øge deres udlån til virksomhederne. Vi har ligeledes udskudt moms - alt sammen tiltag, som kan hjælpe vore virksomheder. Efterfølgende har vi alle et ansvar i at handle der, hvor vi ønsker vores butikker i fremtiden, for at de små kan bestå.  

Jeg læser i tiden også et hav af gode kommunalpolitiske ideer og initiativer til, hvordan vi kommer ud på den anden side. 

Men det her må ikke blive en politisk kamp for, hvem der finder på og promoverer flest tiltag.  

På Christiansborg mærker jeg lige nu en ubeskrivelig vilje til, at alle partier uanset kulør ønsker at bringe Danmark bedst igennem krisen.  

Et tre cifret milliard beløb er frigivet til at hjælpe mange på vej.  

Alle partier giver og tager i en situation som denne, og alle er villige til at tage et fælles ansvar.  

Den velvilje håber og tror jeg på, at vi møder i vore kommuner, når vi kommer ud på den anden side af COVID-19 epidemien – For efter min overbevisning vil alle i Byrådet det bedste for de mennesker, som bor her, og vi kender ikke konsekvenserne af det hele endnu. 

Jeg har aldrig fået så mange mails, som jeg gør i tiden. Råb om hjælp, takkemails, glade og bekymrede mails, og jeg takker for hver og en.  

At være erhvervsordfører lige nu er det vildeste. Møder, hastelovgivning, bekendtgørelser og aktstykker. Døgnet mangler timer, men vi skal hjælpe hinanden til at komme ud på den anden side med alt, hvad det indebærer. 

Tak til alle, som bidrager på hver jeres måde uanset hverv - Vi skal stå sammen uanset kulør, og passe på dem som er i risikogruppen.

 

e-max.it: your social media marketing partner