Af: Mogens Ove Madsen, Regionsrådsmedlem (A), Fmd Udvalget for Akut og Praksis, Fladhøjvej 14, Aars

De seneste dage har vi oplevet, at Venstres to potentielle spidskandidater til regionsrådsvalget har valgt at mene noget om den kommende vagtlægeordning i Nordjylland.

Det udmærker sig dog mest ved, at noget er glemt og andet er forkert.

Lone Sondrup (10.2.i Nordjyske) står ved aftalen og tilstår, at nogle får længere kørsel til en vagtlæge, men glemmer at fortælle, at hun er med i et flertal i regionsrådet, som snarest vil igangsætte en politisk drøftelse af kompenserende tillæg i Farsø, Skagen, Brønderslev og Brovst. Jeg håber ikke, at Venstre løber fra denne del af aftalen?

Mads Duedahl (11.2.i Nordjyske) tror, at en lægevagtsaftale er at sammenligne med et lukket møde om skolelukning. Det er forkert.

Aftaleforhandlingen med de privatpraktiserende læger (PLO) er en lukket forhandling, fordi den også rummer spørgsmål om honorering. Jeg tror ikke, at Danmarks Lærerforening ville have noget ønske om at få skolelukning koblet sammen med deres lønforhandlinger.

Jeg håber ikke, at der er ret mange af Venstres kommende regionsrådskandidater, der lever med denne vildfarelse?

Aftale-forhandlingen med PLO har stået på siden 2017. Det har været en lang forhandling med en del knaster undervejs. Den største har uden tvivl været spørgsmålet om, hvor mange steder der i fremtiden skal være vagtlægeordning. Det er endt med et kompromis – det var det, der kunne nås!

Herefter kan der, som et flertal i Regionsrådet har godkendt laves kompenserende foranstaltninger, der hvor aftalen geografisk ikke længere når ud. Det håber vi stadig Venstre står ved? Det vil vi også gerne høre synspunkter om på møder lokalt, inden der tages fat på at gøre arbejdet færdigt.

 

 

e-max.it: your social media marketing partner