Af: Pia Buus Pinstrup (C), Regionsrådsmedlem i Region Nordjylland

Den seneste tid har vi hørt meget om 1000 nye sygeplejersker rundt om i pressen.

For Region Nordjyllands vedkommende betyder det eksakt 100 sygeplejersker på vores sygehuse, nærmere bestemt 40 fuldtidsstillinger på Aalborg sygehus og 10 fuldtidsstillinger på Regionshospitalet i Hjørring både i år og næste år. På regionsrådsmødet d. 28. januar har vi taget stilling til udmøntningen af disse.

Det er vigtigt for den konservative gruppe at disse stillinger går til akutmodtagelserne, skadestuerne og de medicinske afdelinger. Det er helt klart her, at der vores hospitaler er mest udfordret.

Derudover har det fra Danske Regioner beskrevet en såkaldt “ret til fuld tid”. Det er et underligt begreb. For mig er det vigtigt at arbejdspladsen og den enkelte sygeplejerske er fleksible og hver især selv kan bestemme, hvilket antal timer der kan passe begge parter. Jeg er af den opfattelse at såfremt man ville give sygeplejerskerne lidt mere i løn, så ville problemet løse sig selv.

Der er i sundhedsvæsenet brugt milliarder på forskellige styringskoncepter, som f.eks. LEAN, sundhedsplatform og nærhedsfinansiering osv. Man får nærmest lyst til at kalde koncepterne for beskæftigelses terapi for alle “djøfferne”, der gennem de sidste 10-15 år har haft deres stille indtog i sundhedsvæsnet. Vi må erkende at hver gang man bruger stillinger på noget der ikke har direkte patient kontakt, så går det ud over kerneydelsen og en reel nytteværdi for patienterne.

Min pointe er at de 100 sygeplejersker skal bruges til omsorg ude på gulvet.

 

e-max.it: your social media marketing partner