Af: Mogens Ove Madsen, Regionsrådsmedlem (A), Fladhøjvej 14, Aars

Trods nye forhandlinger holder Praktiserende Lægers Organisation (PLO) fast i, at der i fremtiden ikke skal være en vagtlægeordning i Farsø i hverdagene. Også selv om vi fra regionens side havde tilbudt at stille 28 timer om ugen til rådighed. 

Det er en meget trist nyhed for Vesthimmerland. Det vil også undre mig, hvis alle lokale praktiserende læger synes, at dette er en god ide. Mit indtryk er, at PLO's forhandlere hele tid spørger i København, hvad de skal mene, hvorfor indflydelsen nok er begrænset. 

Personligt efterlader det mig med det store spørgsmål, om vi har den rigtige måde at håndtere disse ting på? Burde det i stedet være en offentlig aktivitet at levere vagtlægebistand? Det bør være et tema i fremtidige drøftelser af denne slags ordninger. 

Hvad kan vi så gøre? Jeg vil sætte pris på, at Regionsrådet vil drøfte denne sag og overveje, hvad der kan etableres af alternativer til den døende vagtlægeordning. 

En mulighed kan være at udvide åbningstiden på skadeklinikken. Det giver mulighed for, at klinikken kan tage nogle af de patienter, der ind til nu har kunnet tilses i lægevagten. Patienter skal dog fortsat være visiteret. 

En anden mulighed er at skele til Region Midtjylland, hvor sygeplejersker spiller en større rolle i lægevagten. Her findes en række akutklinikker, som typisk varetager behandling af småskader og fungerer som en slags fremskudt skadestue for mindre ting. Sygeplejersken kan have mulighed for at samarbejde med en kørende vagtlæge. 

Det er mit håb at Regionsrådet vil imødekomme nogle af disse synspunkter

 

e-max.it: your social media marketing partner