Af: Jens Sørensen, Fjordlystvej 51, Næsby.

Jeg har med stor interesse fulgt debatten i pressen og utallige læserbreve angående projektet med vindmøller i Vilsted/Malle. 

Lige om ”lidt” skal Byrådet tage stilling til dette projekt. 

Jeg har både som borger i kommunen og som direktør for en af kommunens største arbejdspladser en vis interesse i projektet. 

Lad det være slået fast at både jeg, og formoder borgerne i det berørte område, synes, at omstilling til CO2 neutral energi er en super god ide, Vesthimmerlands Kommune har jo med en kapacitet på vindmøller som er 5-6 gange kommunens forbrug lagt sig helt i førertrøjen.  

Så lad os fortsætte processen med udbygning af vindkraft på f.eks. havmølleparker hvor det er lidt dyrere at producere, men hvor ingen bliver generet. 

I de mange læserbreve jeg har læst, har jeg ikke hørt eller set et eneste godt argument for dette projekt. Lige ud over de få investorer som sikkert får en god investering ud af projektet, og muligheden for udskydelse af skat. 

Jeg har ikke hørt et eneste argument, som fremmer økonomien i Vesthimmerlands Kommune. Ikke engang det nye tiltag fra regeringen, men en betaling fra udbyderne til kommunen, Hvis vi forudsætter en 30 års levetid for projektet, udgør betalingen mindre end kr. 75.000 om året. Dette er mindre end, hvad en borger ville betale i skat om året. 

Ikke et eneste argument som gør det mere attraktivt at bo i området. 

Ingen tror vel på, at alle de berørte ejendomme i området bliver mere værd eller lettere at sælge, når der skal ske udskiftning? 

Tilgængeligheden af arbejdskraft til virksomhederne i kommunen er en afgørende faktor for, at vi kan få produceret varer og tiltrække medarbejdere med god skattegrundlag til fælles gavn for kommunen. 

I virksomheden jeg er leder af, kommer over 80% af medarbejderen fra Vesthimmerlands Kommune. Jeg er sikker på, at intet i dette projekt vil fremme bosætningen for arbejdskraften til de mange gode virksomheder i kommunen, som jo et eller andet sted er fundamentet for vores fælles økonomi. Tværtimod vil en vindmøllepark medvirke til at affolke vores område. 

Generelt vil jeg gerne rose politikerne, ledelsen og medarbejderne i kommunen.  

Vi bor i en erhvervsvenlig kommune, hvor jeg oftest møder imødekomne politikere og dygtige medarbejdere i den kommunale administration. 

Jeg nægter altså at tro, at vore valgte politikere er parat til at sætte dette projekt i gang, lad os nu få dette kapitel afsluttet og komme videre med det gode arbejde til fremme for bosætning og en sund økonomi i Vesthimmerlands Kommune.

Med håb om at fornuften sejrer

e-max.it: your social media marketing partner