Af: Uffe Bro, Købmagergade 26, Løgstør og Per Jensen, Alleen 20, Løgstør, Socialdemokratiske medlemmer af byrådet i Vesthimmerlands Kommune

Per Frederiksen, der er formand for VisitFarsø, skrev forleden i avisen(Farsø Avis 30. okt. 2019 – red.), at det er tid til en revurdering af turismepolitikken i Vesthimmerlands Kommune. Det er den politik, der har været gældende siden kommunesammenlægningen i 2007 og som gjorde Løgstør til kommunens ”turisthovedstad” – samtidig med at f.eks. Aars blev uddannelsesbyen og Farsø blev sundhedsbyen.  

I den forbindelse er Per Frederiksen – hvilket tydeligt er hans egentlige ærinde - klar til at acceptere, at turismeadministrationen flyttes fra Løgstør i forbindelse med ”det nye samarbejde med Mariagerfjord.” Her går Per Frederiksen ud fra, at dette samarbejde etableres; og han tager dermed forskud på en endnu ikke truffet beslutning i byrådet. 

Per Fredriksen fortæller ikke, hvor administrationen så efter hans mening bør placeres. Aars er jo nævnt af borgmesteren, men det kan også være at Per Frederiksen mener Farsø. Blot det bliver i kommunen, forstår man.  

Han mener desuden, at man skal male med ”bredere pensel,” når man snakker turismepolitik i Vesthimmerland. Vi går da ud fra, at han som formand for Visit Vesthimmerlands Advisory Board og medlem af Visit Vesthimmerlands bestyrelse har kæmpet – og fået lov til at kæmpe – den kamp sammen med Visit Vesthimmerland, med fysisk udgangspunkt i dennes kontor, der jo er placeret i Løgstør. 

Tror Per Frederiksen virkelig, at det bliver nemmere at markedsføre det lille galleri, det lille lokale museum, den lokale kunstner og de små spisesteder, som han skriver om i sit indlæg, i et samarbejde med en anden kommune i stedet for det nuværende og generelt godt fungerende samarbejde via Visit Vesthimmerland, der jo i høj grad har forsøgt at tilgodese alle egne i kommunen?  

Der er to grunde til, at Løgstør er kommunens turisthovedstad. Den ene kan vi takke naturen og vores forfædre for. Placeringen ved Limfjorden, kanalen og det autentiske havnemiljø først og fremmest. 

Den anden grund er de hundredevis af ildsjæle, der i foreninger og sammen med handelsstand, Limfjordsmuseet og erhvervsråd udnytter dette potentiale på fornemmeste vis. Til gavn for hele kommunen. 

For dem vil det være et helt forkert og demotiverende signal at sende, hvis turistadministrationen flyttes fra Løgstør. Per Frederiksen kan ikke se, at det er et problem. Det er fordi han ikke forstår det DNA, der kitter det hele sammen i Løgstør. Han kan godt misunde os det, skriver han – men han forstår ganske enkelt ikke dybden i det.  

Det er meget mere end endnu en flytning af ”offentlige” arbejdspladser fra Løgstør, hvilket kan være galt nok (og en kendsgerning han snildt nok ikke berører.) Det er hjerteblod. 

Vi kan ikke stærkt nok anbefale vores kolleger i byrådet at lade tankerne om en flytning af turistadministrationen fra Løgstør ligge – uanset om vi indgår i et samarbejde med Mariagerfjord eller ikke. Er kravet fra Mariagerfjord – et krav som vi i øvrigt ikke har set eller hørt udtalt – at kontoret ikke må ligge i Løgstør, så lad os køre videre alene.

 

e-max.it: your social media marketing partner