AF: Michael Jørgensen, bestyrelsesmedlem i Dansk Byggeri, Nordjylland

Jeg fik mig en tidlig julegave i år, da jeg deltog i Folkemødet for Unge i Aars. Det var fantastisk at se 2.000 skoleelever få en kæmpe oplevelse ud af at gå på opdagelse i de mange spændende virksomheder og arbejdspladser, vi har i lokalområdet. Jeg havde selv fornøjelsen af at give de unge et indblik i min murer- og entreprenørvirksomhed og i livet som selvstændig. Og heldigvis var der flere unge, som jeg er sikker på gik hjem med en lyst til at gå håndværkervejen.

Vores virksomheder har brug for, at flere unge tager en erhvervsuddannelse, ligesom vi har brug for nogen til at drive vores virksomheder videre, nogen til at tage over, når den lokale læge eller tandlæge går på pension og nogen til at undervise vores børn og passe vores ældre. Den udfordring synes jeg, at vi på mange måder fik taget hul på at løse. 

Folkemødet for unge i Aars var kort sagt en kæmpe succes. Jeg synes, at kommunen og de fremmødte virksomheder og fag i fællesskab fik vist de unge, at vi har meget at byde på i Vesthimmerland. Jeg håber, at vi kan gentage succesen.

Tak til Vesthimmerlands Kommune for at stable folkemødet på benene. Jeg viser gerne mit fag og min virksomhed frem igen, og jeg kan kun opfordre alle andre til at gøre det samme. Jeg håber, at nogle af de unge efter deres besøg har fået lyst til i fremtiden at være håndværker, drive virksomhed eller på anden måde arbejde og bosætte sig i vores lille smørhul.

 

e-max.it: your social media marketing partner