Af: Torben Thomsen, Gl. Blærevej 66, Aars

En ny titel, som på ingen måde er høflig, men det ville vel være groft undervurderende at skrive en forklaring selv over for et Byråd, der har klaget over, at det er svært at forstå papirer, skrevet af embedsværket. 

Man kan lejlighedsvis høre byrådsmedlemmer stønne og beklage: ”Jeg er jo ikke jurist”, henvendt til de to politisk valgte advokater og forsamlingen. Som om nogen overhovedet kunne mistænke dem for optræden med den baggrund, men hvorfor siger de det så? 

Hedder det at lefle, så gør det jo også frygtsom og lader antyde, at her skal der ikke voves for meget, for så får man en berettiget offentlig rettelse fra de indsigtsfulde advokater, som indbyrdes har så megen selvtillid, at de kan vurdere en sag meget forskelligt, således også spørgsmålet om placering af nye indkøbsmuligheder i Farsø. Den ene advokat nedlægger forbud mod opførelsen af nyt Netto, den anden går ind for projektet. Den ene påstår, at man vil vinde en eventuel erstatningssag, den anden siger, at udsigten til en tabt sag er iøjnefaldende. Kun er der at vente på retssagen, og der er skabt arbejde for advokatstanden.

Et aktivt byråd, der er blevet passiviseret af, at juraen er kommet til stede, tilsidesætter det politiske. Den juridiske faglighed tilsidesætter, at jordnært politisk håndværk kommer frem, og den såkaldt sunde fornuft får overtaget og konstaterer, at det nuværende handelscenter nok klarer sig, som det hidtil har klaret sig. Og der skabes endnu bedre forhold for vælgernes indkøbsmuligheder i Farsø.
 

Her skal måske lige forklares, at ovenstående ikke er udtryk for nogen ligegladhed i forhold til love og regler, men der er vel en administration, der har den nødvendige juridiske kompetence, som byrådsmedlemmerne kan hente den fornødne viden hos.

Og de liberale stakler i byrådet, som nok er klar over, at liberalismen er udfordret, må bide al smerten i sig, hvis ikke de snart dropper benovelsen over, at der er folk med uddannelse, der finder vej ind i en politisk forsamling

e-max.it: your social media marketing partner