Af: Theresa Berg Andersen, Folketingskandidat, SF Himmerland

Er man handicappet og har man brug for hjælp i hverdagen så skal man ha det, det er kernevelfærd.

Når samfundets svageste har brug for støtte og omsorg, så skal systemet række hånden ud og hjælpe. Det må ikke være anderledes, disse mennesker formår oftest ikke selv at klage. Borgerne skal have ret til at leve efter egne betingelser og ikke efter systemets. Men sådan er det desværre ikke i dag.  

Kernevelfærd til de svageste har haft meget lille klang i denne valgkamp.

Men det her område må vi ikke glemme. Vi har set mange års kommunale og statslige angreb på velfærd og rettigheder for mennesker med fx udviklingshæmning, og nu må det være på tide at vende skuden.

Vi skal stoppe under finansingen af kommunernes økonomi. Social og handicap området er under pres og opgaverne er komplekse og presser sig på i kommunerne, og området oplever massive besparelser.

Vi skal have en genopretningsplan af vores handicappolitik, FN’s Handicapkonvention er et vigtigt pejlemærke for handicappolitikken i SF.

Vi skal prioriterer området økonomisk så der bliver ressourcer til ansatte og bedre forhold for den enkelte borger.

SF vælger velfærd i stedet for skattelettelser. Med disse ord drager jeg i morgen ud i det virkelige liv og skal besøge et beskyttet værksted og bofællesskaber. For det her område skal tales op i den her valgkamp.

e-max.it: your social media marketing partner