Af: Marie Bjerre, Folketingskandidat for Venstre i Himmerland

Jeg forstår ikke, hvordan Flemming Møller Mortensen i sit læserbrev i sidste uge kan udtrykke så stor bekymring for, hvad der skal ske med Farsø Sygehus med regeringens sundhedsaftale.  

Det fremgår direkte af aftaleteksten, at der ikke ændres på den fastlagte sygehusstruktur, hverken for de 21 akutsygehuse eller de øvrige sygehuse. Faktisk underbygger reformen den nuværende struktur, fordi der oprettes sundhedsfællesskaber omkring akutsygehusene, og derved bliver driften og administrationen endnu mere decentralt end i dag. Det vil også blive mere attraktivt at være læge i vore landdistrikter, fordi flere opgaver flytter ud til kommunerne. 

Vores sundhedsminister har endda garanteret, at der ikke røres ved de mindre sygehuse landet over. Så frygten synes at være ren valgkampsbluf. Måske ligesom Socialdemokraternes pensionsudspil, der heller ikke har noget hold i virkeligheden. 

Jeg synes, at det er ærgerligt, at Farsø Sygehus skal tages som gidsel i debatten om, hvordan vi fremtidssikrer vores sundhed. Vi har et enormt godt sygehus i Farsø. Det har jeg set ved selvsyn. Det er helt åbenlyst, at det skal bevares. 

Socialdemokratiet vil derimod bevare regionerne, som bestemt ikke har været nogen garanti for, at der ikke vil ske sygehuslukninger. Fra 2011-2015 faldt antallet af sygehusmatrikler fra 74 til 66. Regionerne undskylder med en stram økonomisk ramme.

Med sundhedsaftalen sikrer vi, at Folketinget nu skal stå på mål for, at vi bevarer en decentral

 

e-max.it: your social media marketing partner