Af: Erik Høgh-Sørensen (DF), Medlem af Regionsrådet og folketingskandidat, Paradisvej 3, 9870 Sindal

Det er ildevarslende, når Socialdemokratiets sundhedsordfører Flemming Møller Mortensen sår tvivl om Farsø Sygehus's fremtid i sit læserbrev ”Ingen garanti for Farsø Sygehus” 27. marts. 

Man får næsten en fornemmelse af, at Socialdemokratiet måske selv pønser på at lukke Farsø Sygehus, for hvorfor ellers åbne debatten? 

Intet i sundhedsreformen tilsiger lukning af små sygehuse, som Møller hævder, og derfor bør man som ansvarlig folketingspolitiker undgå at sprede angst. Der er såmænd problemer nok at tage fat på, uanset om blå eller rød blok har magten. 

Mig bekendt findes der ikke noget parti, der vil gå med til at nedlægge Farsø Sygehus. Slet ikke os i Dansk Folkeparti. Vi ønsker liv på landet og er bevidste om, at Farsø Sygehus leverer høj kvalitet for pengene inden for de specialer, som det lille sygehus nu engang fokuserer på. Det er der ingen grund til at ændre på. 

Op til valget er det desværre som om, at socialdemokraternes taktik er at sprede panik. I Thisted har folketingsmedlem Simon Kollerup (S) også i et læserbrev sået tvivl om Thisted Sygehus's fremtid. 

Som riddere i rustne ambulancer lover socialdemokraterne, at hvis de får magten, så kommer der flere ”nærhospitaler”. Imidlertid havde vi en rød regering i 2015, da Region Nordjylland under ledelse af Socialdemokratiet og Venstre lukkede ”nærhospitalerne” i Nykøbing Mors og Dronninglund.

 

e-max.it: your social media marketing partner