Af: Torben Thomsen, Gl. Blærevej 66, Aars.

Ved sidste byrådsmøde drillede enkelte byrådsmedlemmer hinanden med tilsyneladende at være ekstraordinært forberedt på den første streaming, som imidlertid var aflyst at tekniske grunde. Denne kommer nu ved mødet den 28. marts 2019. Altså bedre forberedelse er noget af det, man kan forvente, hvis byrådsmedlemmers udtalelse står til troende. 

Samme byrådsmedlemmer klager over administrationens brug af vanskelige ord, som man ved almindelig forberedelse kunne slå op i en ordbog. Vil de nu stå og dumme sig frivilligt, eller vil streamingtjenesten forhindre dem i at udtrykke manglende stillingtagen eller manglende forståelse, fordi de møder for komplicerede sætninger. Nu fanger bordet, nu kan de se sig selv på skærmen, så gad vide, om ikke det fører til bedre vaner i forberedelsen. Eller de kunne vælge offentligt at stå frem med, hvilke ord de ikke kan tyde, fordi de heller ikke føler sig foranlediget til at undersøge betydningen af visse fremmedord, der anvendes i embedsmandssproget. Det kan da blive meget spændende at se, hvilken virkning streaming har på byrådet og måske også de flere mennesker, der dukker op som tilhørere, fordi tilskuerpladserne i byrådssalen også bliver omfattet af billeder fra mødet. 

De mange mennesker, man kan se optaget af at kigge ned i deres telefonskærm overalt i Danmark, tilbydes nu en ny platform, der transmitterer deres eksistens i nye sammenhænge, og de kommer til live med elektronikkens hjælp på skærme ude i samfundet. Hvis streaming har den virkning, så bliver tilskuerpladserne hurtigt besat, og formålet er vel borgerinddragelse i det politiske liv. Her er det nu umagen værd at troppe op med sin lydlige utilfredshed, så oprørske borgere, der ikke har rutine i at udtrykke sig skriftligt i forhold til kommunale tiltag, kan ytre sig således, at de får det budskab ud, der er vigtigt for dem. Der er jo ikke hjælp at hente hos politikere, der ikke forstår administrativt sprog.

 

e-max.it: your social media marketing partner