Af: Kim Arvedlund, Solbakken 41, Aars

Først skærer man i hjælpeordninger og umuliggør derfor retten til et normalt og værdigt liv for ældre og handicappede. Nu bestemmer Vesthimmerlands Kommunes kvalitetsstandarder således også hvor vi må handle henne. Indkøb skal fremover foregå via internet/telefon og udenfor kommunegrænsen, dvs. at hvis man har brug for hjælp til indkøb, må man ikke længere selv bestemme hvor man køber ind, og man må derfor heller ikke støtte lokale forretninger eller handle efter tilbud i discountkæder. Vi får fremover to muligheder; en købmand med adresse i Nibe, derfor Aalborg Kommune, og en købmandsgård med adresse i Nykøbing Sjælland. Hvis man orienterer sig på Trustpilot finder man hurtigt ud af hvem Vesthimmerlands Kommune har indgået aftale med – det virker ikke som om at Bevillingsafdelingen har orienteret sig særlig grundigt. Men de har vel fået et billigt tilbud. Man har travlt med at trække nye borgere til kommunen således at kommuneskatten kan blive nedsat jf. Det ”konfuse” Folkeparti (Det Konservative Folkeparti) – hvordan hænger det så sammen, at man sender penge ud af kommunen, og ydermere begrænser syge og ældres muligheder for frit valg? Det giver kun mening hvis man er af den overbevisning, at ældre og handicappede kun behøver to dåser kattemad, et halvt formbrød og en kaffefløde om ugen. Resten af maden skal vi jo have fra den tilbudte/tvungne madordning – her flyttes pengene også ud af kommunekassen, hvor begge godkendte leverandører er udenfor Vesthimmerlands Kommune (jf. Kommunens hjemmeside).   

Man hører sjælendt noget fra byrådet, dog har vi en kreativ borgmester med andre kvaliteter; han kan vælge sange i den lokale kirke, kigge på skrotbiler, uddele bingoplader i forsamlingshuset og måske også modtage en kasse med borgerklager i og næ – den bliver vel doneret til Aars Fjernvarmeværk til forbrænding, det er jo vigtigt at Vesthimmerlands Kommune ser pænt og rent ud på overfladen. Det virker som om at der er gået kælegris og hyggepløjning i den, i stedet for gennemsigtighed og ansvarlig politik som tilgodeser alle borgere i Vesthimmerlands Kommune.  

Jeg synes en aftale som denne og tidligere besparelser på pleje- og hjælpeordninger er decideret uværdige, og de nye aftaler vil få store konsekvenser for mange mennesker. Jeg begriber ikke at vi er ved at komme så langt ud – jeg håber ikke for nogen i Vesthimmerlands Kommune at de pludselig bliver syge, men alle burde vel have ret til medbestemmelse, værdighed og anerkendelse, for det er så grundlæggende en del af at være menneske. De ting bliver frataget med aftaler som disse, og jeg frygter for hvad næste sparerunde bringer– måske vi ender med at blive udflyttet til tomme asylcentre; stordrift er trods alt den billigste løsning.   

Jeg undrer mig over at ingen råber op omkring dette eller har kommentarer til den politik der føres på området – vi kan alle sammen blive ramt af sygdom og alderdom, men uretfærdighed taler vel til os alle sammen? Det ville klæde byrådspolitikere, uanset partifarve, at forklare hvad meningen med besparelser er, og ikke bare sende et brev til os som det rammer, uden yderligere forklaring. Jeg synes det svineri efterhånden. 

 

e-max.it: your social media marketing partner