Af: Karen og Kristian Pihlkjær, Stenildhøjvej 48A, Aars

I sidste uge havde vi den store glæde at sidde til bords med aktive politikere fra vores byråd og en folketingskandidat. Vi kunne tale direkte med dem, og fortælle dem om de ting, vi synes, de burde tage sig af, og hvordan vi syntes, de skulle gøre det. Vi kunne også spørge direkte og få svar på, hvad der foregår og hvorfor. Vi var så tæt på beslutningerne, som man kan komme uden selv at være politiker. Det er en mulighed, som vi synes, mange flere skulle benytte sig af! Det foregik på en af de generalforsamlinger, som alle politiske vælgerforeninger holder i denne tid. 

Man finder sjældent et parti, som man er 100% enig med. Det er heller ikke nødvendigt. Find et parti, som du måske er 80% enig med. Meld dig ind og deltag i møder og generalforsamlinger. Så har du chancen for at påvirke politikerne, så partiet måske nærmer sig dine egne holdninger på de sidste 20%. Du får ikke din vilje hver gang, men du får indflydelse. Meget mere indflydelse, end du kan få ved at skrive på facebook eller ved at demonstrere på gaden. For når du sidder over politikerne over en kop kaffe, bliver der lyttet til gode argumenter. Du får ordet, og du får opmærksomheden for en stund. Har du noget fornuftigt at bidrage med, bliver det også taget til efterretning og brugt senere hen.  

Kristian og jeg har været partimedlemmer i mere end 40 år. I den tid har vi selv siddet i bestyrelser og har været værter ved mange møder i både vores have og vore stuer. Vi har haft ministre, folketingsmedlemmer, borgmestre og mange andre indflydelsesrige personer på besøg, og hver gang har vi benyttet lejligheden til at byde på lidt mad og dermed fået en stund, hvor vi var sammen med de pågældende i en lille sluttet kreds. Udover den store oplevelse, det har været at møde disse mennesker, har vi også fået chancen for at sige vores mening direkte til de politikerne. Det foregik stille og roligt, men der blev lyttet.

Nu er vi ikke længere helt unge og magter ikke selv at arrangere møder. Men vi kan stadig deltage i generalforsamlingen, og glæder os over at være sammen med borgmester Per Bach Laursen, byrådsmedlem Inger Nielsen og ikke mindst Nordjyllands yngste kvindelige folketingskandidat Marie Bjerre. Hende forventer vi os meget af. Vi kan næsten ikke vente til valget bliver udskrevet, så vi kan hjælpe hende i valgkampen. Det bliver så spændende at følge hende, når hun kommer til at sidde derinde på Christiansborg og være med til at forme landets fremtid. Marie Bjerre er en dygtig kandidat med sunde holdninger og rødder her i vores område. Vi kender hende personligt, fordi vi deltager i møderne og har snakket med hende flere gange. Det skulle du også gøre i et parti, som står dig nær! Det er lige meget om du er 17 eller 77 år – du har muligheden for at gøre din indflydelse gældende.

e-max.it: your social media marketing partner