Af: Theresa Berg Andersen, Byrådsmedlem og Folketingskandidat, SF Vesthimmerland

Der skal lyde en kæmpe tak til hjemme- og sygeplejen i Farsø. Tak for invitationen, til at følge jeres arbejdsdag, mandag den 14. januar 2019.

Antallet af ældre stiger i hele landet og også i Vesthimmerland. Vi hører ofte hvordan sundhedsvæsenet er presset, og at sygeplejersker, læger, portører og SOSU’er har alt for travlt i hverdagen. Derfor var det vigtigt for mig at opleve sundhedspersonalets arbejdsdag i praksis.

Ved morgenmødet kl. 7.00 sad ca. 30 kommunalt ansatte klar til at modtage besked om weekendens forløb. Og så hurtigt afsted fra Plejecenter Højgården, til kommunes biler og cyklerne som er hjemmeplejens lod på en kold og blæsende januar morgen.

For mig blev det til ca. 10 besøg denne formiddag. Borgerne fik god hjælp, mellem et væld af telefon opkald mellem SOSU’er og sygeplejersker for faglig sparring og højst mulig kvalitet i behandlingen af vores borgere.

Besøgene hos de ældre spændte vidt i dag. Men ens for dem alle er, at det kræver meget høj faglighed at løse de komplekse problemstillinger, som borgerne har. Sårpleje, uddeling af medicin, omsorg og professionalisme, men desværre ikke tid til meget andet.

Alligevel havde alle de borgere vi besøgte stor ros til den kommunale pleje.

Jeg lagde mærke til, at der trods stor travlhed alligevel var tid til smil, humor og et kram.  

Men selv om tingene fungerer, så mangler der ganske enkelt tid til at løse opgaverne endnu bedre.

En borger fortalte, at hun inderligt ønsker sig et nødkalds apparat, men det er ikke sikkert, at hun kan bevilliges dette til trods for, at kvinden snart er 90 år og bor alene i eget hus. ”Det ville nu være en god tryghed at have efter en indlæggelse”, som hun sagde.

Og da jeg spurgte sygeplejersken, hvilket ønske hun kunne have for vores ældre og plejekrævende borgere i Vesthimmerlands kommune, kom svaret prompte:

”Et tryghedsbesøg, flere udskrives tidligt, og flere har brug for et ekstra besøg. Men det er der ikke tid til, som tingene ser ud nu”.   

Efter mit besøg i Farsø bekræftes jeg i, at vi skal prioritere ældreområdet. Borgerne skal have den optimale behandling, omsorg og pleje. Samtidig skal vi sikre sammenhæng i behandlingen, så syge borgere ikke tabes på gulvet efter udskrivning fra sygehusene. Et Tryghedsbesøg er en rigtig god idé. Og så skal vi have en RO PÅ-reform også på dette område. Det sidste vi har brug for, er en sundhedsreform, som ikke har den fornødne finansiering, men som skal sikre at Løkke ser ud som om han har fundet de vises sten, uden at det giver vores ældre den fornødne efterbehandling, genoptræning og pleje i kommunerne og hos de praktiserende læger, som er så vigtig for at undgå mange af de uheldige genindlæggelser, vi desværre ser i dag.

Tak for en god oplevelse i Farsø i dag. Vi har dygtige medarbejdere med en travl hverdag. Vi tænker på jer, og handler på det.

 

e-max.it: your social media marketing partner