Af: Palle Jensen, Gruppeformand, Socialdemokratiet Vesthimmerland

Per Nyborg(Byrådsmedlem Konservative - red) er åbenbart blevet så ophidset over mit sidste læserbrev om en evt. hal 3 i Aars og en tilsvarende reduktion af svømmecentret, at han slet ikke fik læst afslutningen på læserbrevet. Der fremgår det – naturligvis – at Socialdemokratiet står ved den indgåede aftale om budget 2019 – 2022. 

Hvorfor Per Nyborg og med ham formentlig hele den konservative gruppe går så meget op i det, må stå hen i det uvisse, da de jo ikke er en del af budgetaftalen. De ønskede i stedet et budget, hvor der skulle være en skattelettelse, som jo giver kommunen færre indtægter. Til at finansiere denne skattelettelse skulle der i 2020 spares 5 mio. kr. på ældreområdet og i 2021 skulle der spares 7,5 mio. kr. på ældreområdet. En besparelse som vil betyde en reduktion på 20-25 fultidsstillinger på ældreområdet. Det skulle åbenbart ske, selvom der i de kommende år bliver flere og flere ældre borgere i kommunen. Heldigvis ønsker resten af byrådet en analyse af, hvad det i fremtiden vil koste kommunen med flere ældre borgere, og jeg tror det betyder, at vi i de kommende år kommer til afsætte flere penge til ældreområdet. Det er netop i 2020, at de Konservative ønsker opførelse af en hal 3 i Aars, og så kan man jo kun gisne om, hvorvidt de dermed ønsker flere besparelser på ældreområdet eller det denne gang er handicapområdet der må stå for skud. Når jeg på vegne af den socialdemokratiske gruppe foreslog at hallen kunne bygges sammen med det nye svømmecenter, var det selvfølgelig fordi, at hallen set fra vores synspunkt skal etableres uden at det går ud over den kommunale service, som de Konservative ønsker det.

Som anført i indledningen står Socialdemokratiet bag den indgåede aftale om svømmecentret, men det betyder også, at hvis analysen viser der er brug for en hal 3 i Aars, må den vente til svømmehalsprojektet er gennemført.

Vi ønsker nemlig ikke at finansiere skattelettelser og hal 3 i Aars med besparelser på ældreområdet, som de Konservative har foreslået i deres budgetforslag, men som der heldigvis ikke var et flertal for.

 

e-max.it: your social media marketing partner