Af: Signe Nøhr (K), Medlem af Børne- og Familieudvalget i Vesthimmerlands Kommune

Den konservative gruppe i Vesthimmerland valgte at stå udenfor budget 2019. Det gjorde vi bl.a. fordi vi mener, at der skal ro på folkeskoleområdet. Vi ønskede ikke at lægge stemmer til en besparelse på 1.156.000 kr. på folkeskolerne. Det har nemlig den konsekvens, at vore 12 folkeskoler har 358 kr. mindre pr. elev fra 2019.

Folkeskolerne i Vesthimmerland har stået for skud for store besparelser i mange år, som har sat sine aftryk på folkeskolen. Vi kan ikke blive ved med at spare uden, at det meget markant kan mærkes på kvaliteten. Det ønsker vi ikke.

Vi har respekt for, at man tager politiske beslutninger, men vi vil ikke være med til at bruge salami-metoden, hvor man tager procentvise besparelser på alle folkeskoler.

Vi ønsker en folkeskole, der danner dygtige unge mennesker og lærer dem om værdier som respekt, tillid, åbenhed og nærvær. Skolerne skal samtidig blive bedre til at gøre eleverne uddannelsesparate og eleverne skal trives bedre og klare sig bedre, men alle disse ønsker rimer ikke på besparelser.

I Børne & Familieudvalget er der lavet en ambitiøs 2022-plan for skole- og dagtilbudsområdet, og her står den kommende besparelse på folkeskolen ikke på mål for de høje krav, vi stiller til kvaliteten af vores skoler. Lad os nu få ro på folkeskolerne. Vi ønsker ikke at spare yderlige på folkeskolen, fordi børnene er vores fremtid!

 

e-max.it: your social media marketing partner