Af: Torben Thomsen, Gl. Blærevej 66, Blære

På senest afviklede byrådsmøde i Vesthimmerlands Kommune afrapporterede et udvalg, hvad forvaltningen og politikere kunne tænke sig af tiltag for at imødekomme et forslag om yderligere borgerinddragelse.

Havde man inddraget borgerne, da man besluttede at lukke tre mindre skoler i kommunen, var lukningen aldrig blevet til noget. Borgerne fandt sig ikke i det og oprettede tre friskoler i stedet. Folkeskolen blev skammeligt reduceret og betalingsskolen indført. Man forlod gratisprincippet, som har sørget for, at alle børn med vilje til det, uanset baggrund, kunne få en god uddannelsesbegyndelse.

Tale om borgerinddragelse har højst kunnet inddrages i valgkampe, og straks efter har de 27 valgte politikere opfattet sig som enerådende og suveræne beslutningstagere med meget lidt lydhørhed og stor ulyst til at svare på indvendinger fra offentligheden.

Hvordan opfatter de så muligheden for det med ikke mindre end ti forslag til indsatser, hvor det første er vedtaget til at skulle begynde 1. januar 2019.

Hvem kom i centrum? Politikerne lader sig såkaldt livestreame fra byrådsmøder i en etårig forsøgsperiode. Med på noderne og selvpromovering ved en - med dansk oversættelse - direkte transmission, måske endda iblandet tidens tendens til at flokkes om sproglig påfyldning af overflødige udenlandske ord til erstatning for gode danske.

Initiativet kommer til at koste penge til teknikken, og hvor er det så lige, at borgerinddragelse kommer til udfoldelse bare fordi, det kommer fra en skærm?

På byrådsmødet var der stor ros til formanden og kun et enkelt pip fra SF, der har stillet borgerinddragelsesforslaget i håbet om, at det bliver til mere end tv udsendelse fra et byrådsmøde, hvor tingene allerede er afklaret i udvalg, inden det sendes ud i æteren som livestreaming fra byrådsmøder. Her bliver det lynende klart for enhver tilskuer, at borgerinddragelse er en lidt hul forventning til opfyldelse, når man ser en så sammentømret enighed udfolde sig. Kære borgere, vi bestemmer, uanset hvor ubekvemt for jer!

 

e-max.it: your social media marketing partner