Af: Pia Buus Pinstrup, Regionsrådsmedlem, Konservative, Hedevej 15, Flejsborg

I sidste uge besluttede et rødt flertal i Regionsrådet at de "Øvrige præhospitale enheder" skulle hjemtages til regionen i stedet for at være betjent af Falck, som er tilfældet i dag. Det drejer sig om akutbilerne med læger og paramedicinere. 

De borgerlige partier i regionsrådet måtte se sig slået, selvom der manglede argumenter fra den røde side af salen. Men sådan er demokratiet jo!  

Denne øvelse skal hjemtages uden man har garanti for at opgaven løses med samme kvalitet som Falck udfører i dag og derudover tilkommer den usikre økonomi. Der findes så godt som ingen klager på Falcks arbejde i dag, til trods for at der er ca. 55.000 kørsler årligt. Det må være et udtryk for en vis tilfredshed, set med mine øjne. Man har ikke indregnet den anlægsudgift der kommer oveni, når Regionen hjemtager projektet i form af garager til bilerne, hvilket er estimeret til ca. 2 mio. kr. 

Jeg sidder tilbage med en tom fornemmelse i maven. Her bliver disse par millioner negligeret af Regionsrådsformand Ulla Astman og hun nærmest trækker på skulderne på TV og svarer at dem finder vi andetsteds? Hvorhenne spørger jeg bare? Hvis de 2 mio. kr. bare kan findes ud af det blå, så ville jeg gerne have brugt de samme penge på at opretholde skadestuen om aftenen på Farsø Sygehus. Det var lige præcis derfor jeg stemte imod budgettet. Regionsrådsformanden synes åbenbart at det er i orden at tage en bid mere af Farsø Sygehus i en sammenhæng, for så at bruge pengene i et snuptag til en anden løsning, hvor man i stedet vælger at tage jobbet fra Falck.

 

e-max.it: your social media marketing partner