Af: Mogens Ove Madsen, Regionsrådsmedlem (A), Formand for Udvalget for Akut og Praksis

Efter en konkurrenceudsættelse (EU-udbud) af driften af to akutlægebiler, fem paramedicinerbiler (blandt andet i Farsø og Hobro) og to akutbiler kom der et par bud udefra samtidig med, at regionen lavede en kontrolberegning. 

For at undgå enhver tvivl er regionens kontrolbud blevet set efter i sømmene af et eksternt revisionsfirma og kontrolbuddet blev afleveret i god tid inden deadline. 

Ved vurdering af alle budene viste det sig, at regionen fint klarede konkurrencen på både pris og kvalitet. Med regionens melding om et kontrolbud lykkedes det oven i købet at få sænket den samlede pris i forhold til, hvad den er i øjeblikket. Derfor bliver beslutningen i Regionsrådet, at driften af bilerne skal tages hjem. 

Der er for så vidt heller ikke noget overraskende i dette. 

Både Region Hovedstaden, Region Syd og Region Midt har gjort noget tilsvarende. Samarbejdet med disse regioner gør også, at der er meget erfaring at trække på i forbindelse med opbygning af en lokal organisation omkring en regional ordning. 

Det er klart, at det vil være til stor fordel for det nordjyske sundhedsvæsen, at der i fremtiden vil være langt større fleksibilitet. 

Som arbejdsgiver kan regionen selv tilrettelægge arbejdet - ikke mindst i samarbejdet mellem hospitaler, klinikker og kommuner. 

Det er således hverken for dyrt eller for dumt, selv om man også har kunnet høre dette synspunkt i debatten om hjemtagelse.

 

e-max.it: your social media marketing partner