Af Theresa Berg Andersen, Byrådsmedlem, SF Vesthimmerland, Hobrovej 145, Vilsted

Det går godt i Danmark, regeringen har bidraget til div. reformer som kontanthjælpsreformen og dagpengereformen det var Lars Løkkes betragtning, men det er bestemt ikke min betragtning. 

Børn skal ikke vokse op i fattigdom. Det burde vi kunne nå til enighed om i et rigt land som Danmark. Men alligevel er virkeligheden den, at flere og flere danske børn vokser op i familier, hvor en dårlig økonomi ligger som en tung dyne over deres barndom. 

Tal fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd viser, at alene her i Nordjylland er Vesthimmerland og Mors kommune hårdt ramt, hvor helt op til 7% af børnene oplever et liv i fattigdom. Men resten af kommunerne er ikke ret meget bedre stillet med op til 5% af børnene, der prøver et liv i fattigdom. 

Det betyder, at de vokser op med bekymringer, som ingen børn bør have. Har vi råd til en gave, så jeg kan komme med til fødselsdag? Råd til medicin? Råd til varmt vintertøj og støvler, der holder sne og sjap ude? Råd til at jeg kan komme til fodbold eller spejder med de andre børn?

Men det stopper ikke ved bekymringer i hverdagen. Vi ved, at børn, som har oplevet fattigdom, klarer sig dårligere som voksne. De har lavere lønninger og er oftere uden arbejde.

Det er dybt uretfærdigt. De børn kan ikke gøres ansvarlige for familiens situation. Men resten af livet kommer de til at leve med konsekvenserne af Regeringen og Dansk Folkepartis kontanthjælpsloft. Et opvækst i fattigdom kommer til at præge de børn resten af det barns liv. 

Når vi får en rød regering i Danmark, skal de, der har det sværest, kunne mærke, at de får det bedre. Derfor skal det være topprioritet for en ny rød Regering at få revet det kontanthjælpsloft ned med ekspresfart.

Danmark er et rigt land. Vi har råd til at give alle mennesker, den bedste start på livet.

 

e-max.it: your social media marketing partner