Af: Pia Buus Pinstrup, Regionsrådsmedlem i Region Nordjylland(K), Hedevej 15, Flejsborg

Så kom dagen hvor jeg for første gang skulle behandle budgettet i Regionen.

Det er et vigtigt og stort budget, som berører mange patienter, pårørende og medarbejdere. 

Der er mange gode elementer i budgettet, som jeg gerne vil anerkende.

Men når jeg vælger at stemme imod budget 2019, så handler det om at jeg ikke vil være med til at lukke skadestuen om aftenen på Farsø Sygehus. Det giver ingen mening af flere grunde. Det er således at lægen på skadestuen løser flere opgaver, såvel i skadestuen, som på den kirurgiske sengeafdeling og som lægefaglig back up på skadeklinikken i Hobro.

Med dette budget er der igen taget en bid af Farsø Sygehus. Patienterne skal i fremtiden køre til skadestuen i Aalborg efter kl. 17.00. Hvad er et sygehus uden skadestue spørger jeg bare. Borgerne i Vesthimmerland skal for eftertiden helst brække benet i dagtiden åbentbart? Det er bekymrende, at i et område hvor responstiderne er i forvejen er ringest på ambulancerne, også skal undvære beredskabet på sygehuset om aftenen. Dernæst har Socialdemokratiets formand lanceret et forslag om nærhospitaler. Det synes jeg kan give god mening i forhold til nærhed og lighed for patienterne. Men det vinder åbentbart ikke gehør hos den socialdemokratiske Regionsrådsformand.

Det er ellers ikke et år siden at samtlige partier, sagde klart i valgkampen at der ikke skulle røres ved Farsø Sygehus. Det holdt lige til det første budget skulle vedtages!    

Det man får ud af denne besparelse er 2 mio. Kr. forlyder det. Denne besparelse tror jeg bliver ædt op af ekstra transport af de patienter, der er indlagt og ikke længere kan blive tilset at en kirurgisk læge om aftenen.

Det er trist at det restende regionsråd ikke er lydhøre overfor de konsekvenser det har for Farsø Sygehus og ikke mindst patienterne her.

 

e-max.it: your social media marketing partner