Af: Torben Thomsen, Gl. Blærevej 66, Blære

Tal er taknemmelige, et forslag om 0,1 % skattenedsættelse fra C i Vesthimmerlands Kommune på et budgetseminar afholdt udenfor kommunen fører ikke til nogen reel konsekvens for den enkelte borger, men har altså haft den virkning, at de konservative lidt sølle står uden for budgettet, fordi flertallet af V og S og SF ikke vil høre tale om symbolske skattenedsættelser.

Den uheldige placering som den anden dyreste skattekommune i landet kunne dog have været ændret, fordi man må regne med, at det er kendt i Byrådet, at staten vil kompensere 75% for et tabt skatteprovenu, og dette ville betyde, at man kunne komme væk fra den tåbelige plads som den næstdyreste skattekommune og måske lande på en tredje-fjerde plads. Symbolik ganske vist, men et skridt i den rigtige retning. Det lyder lidt bedre.

Og ganske ufortrødent arbejdes der videre på at nå milliarden i gældsætning. Ganske vist vil ingen i Løgstør gøre indvendinger imod den planlagte kanalforlængelse. 60 millioner til en begyndelse, men beløbet kan let stige kraftigt, inden projektet er fuldført. Og vist skal der nu virkelig sættes ind over for et eventuelt økonomivaklende svømmehalprojekt. Her skal vises rettidig omhu, så det ikke går ligesom ved det uheldige vejforløb med overraskende millionbeløb, der skal plukkes af kassen. Omfartsvejens økonomiske forløb ventes der en forklaring på, hvordan kunne det gå så galt.

Hvordan administrerer kommunen det danske demokrati. Beslutter flertallet budgettet på forhånd, har pseudodemokratiet taget over. Gennemsigtighed for borgerne er selvfølgelig ubehagelig for politikerne, for så kan der komme indvendinger. Her i kommunen er tavsheden den mest anvendte metode, der svares sjældent på henvendelser fra offentligheden. Det seneste man kunne spørge om, er det forhold, at der tilsyneladende skal fjernes boulevardtræer, der har stået og pyntet nordpå i byen. Måske en embedsmandsbeslutning. Man har end ikke har ulejliget sig med at inddrage det politiske liv. Begrundelse, trærødder, der ødelægger fortove. Så skidt med æstetikken.

 

e-max.it: your social media marketing partner