Af: Pia Buus Pinstrup,(K), Medlem i Sundhedsudvalget, Vesthimmerlands Kommune

I næste uge går det løs, når byrådet igen skal forhandle budgettet for det kommende år.

Konservative fremsætter ligesom sidste år et godt tilbud indenfor sundhedsområdet. 

Vi vil have fysioterapeuter til alle på plejehjemmene - det giver i den grad livskvalitet for de ældre og en bedre bundlinje. Men det sagde det øvrige byråd nej til sidste år. Argumenterne står nærmest i kø for at indføre forslaget. Vi tror på forebyggelse betaler sig, så vi har simpelthen ikke råd til at lade være.

Forslaget giver god mening i og med at den ældre bliver mindre plejekrævende og muligvis kan undvære noget medicin, hvilket er godt for både livskvaliteten og tegnebogen. 

I Vesthimmerlands kommune ligger vi nummer et i Danmark i forhold til at forebygge genindlæggelser, det er flot og det skal vi blive ved med – det kan dette forslag medvirke til.

Ny forskning viser også, at demente borgere kan forebygge udviklingen i deres sygdom ved at få daglig motion. Der er efterhånden almen viden at motion og træning forebygger langt de fleste sygdomme og øger livskvaliteten for den enkelte. Lægehuse er begyndt at ansætte fysioterapeuter, fordi tværfagligheden er så afgørende for borgernes behandling. Hvem kan sige nej til opgradere plejen til de svageste ældre på vores plejecentre? Forhåbentlig har de øvrige partier i byrådet også set lyset på dette område. Mon de øvrige partier vil være det bekendt at lade forslaget passere igen? Mon dog. Det er i hvertfald min første prioritet til det kommende budget.

 

e-max.it: your social media marketing partner