Af: Lars Andresen, Byrådsmedlem for Venstre, Sundvej 93, Hvalpsund

Jeg er blevet gjort bekendt med at der i år har været en hel del udfordringer med at få tilladelse til at afvikle den årlige havnefest i Hvalpsund. Jeg er blevet kontaktet personligt, og har kunnet læse om det i diverse artikler og læserbreve i Nordjyske og Farsø avis.

Angiveligt har det administrative arbejde taget et meget stort omfang for at få lov til at holde den årlige byfest på havnen i Hvalpsund.

Borgerforeningen i Hvalpsund har i år følt det som en meget tung affære at forsøge at skabe en fest for byen. De har ikke rigtig følt nogen opbakning fra forvaltningens side til at få lavet de rigtige ansøgning, og ikke mindst, udfyldt dem på den rigtige måde. Der har angiveligt været mange tilbageløb på mange af ansøgningerne.

Jeg mener det er meget vigtig, at vi som kommune gør alt hvad vi kan, for at hjælpe de frivillige i foreningslivet med at lave deres arrangementer. Hvis det bliver alt for tungt og besværligt, mister vi den store mængde af foreninger, og ikke mindst, frivillige der vil arbejdet for at give kommunens borgere gode oplevelser, og indsamle penge til gode lokale formål.

Jeg kunne rigtig godt tænke mig at vi arbejder hen imod at “vende” processen i den kommunale forvaltning, at man tager borgerforeninger og andre frivillige foreninger ved hånden, og fører dem igennem diverse ansøgninger, for derved at forkorte hele processen. Vi skal gøre deres administrative arbejde så let som muligt. Kunne det måske endda være en mulighed at tage et kort møde med arrangørerne, i god tid inden arrangementernes afholdelse? På et sådant møde ville forvaltningen kunne forklare hvilke ansøgninger der skal udfyldes, hvilke der blot kan ændres dato på fra sidste året, og hvilke nye forhold man skal være opmærksom på? Det vil tage ret kort tid med et sådant “opstarts møde” og vil givetvis give en væsentlig kortere sagsbehandlingstid for forvaltningens medarbejdere. Det vil også give det indtryk at forvaltningen var en medspiller og ikke, som i dette tilfælde, en modspiller.

Alle regler og love skal selvfølgelig overholdes, men hvis vores lokale frivillige foreninger skal skabe nogle gode oplevelser for kommunens borgere, skal vi hjælpe hinanden på vej.

 

e-max.it: your social media marketing partner