Af: Pia Buus Pinstrup,(K), medlem i Sundhedsudvalget i Vesthimmerland.

Konservative går i spidsen når det gælder sundhed – det giver livskvalitet for de ældre og en bedre bundlinje. 

Sidste år fremsatte den konservative gruppe et forslag om at få fysioterapeuter ud på alle plejecentre. Det ønskede resten af Byrådet ikke at prioritere.

Men det skal ikke afholde os fra at fremsætte forslaget igen til dette års budget. Argumenterne står nærmest i kø for at indføre forslaget.

Fysioterapeuter kan gøre gavn flere steder i kommunen. Vi mener det kunne give god mening i en tid, hvor vi taler meget om rehabilitering på sundhedsområdet. Vi mener, at fysioterapeuter på plejehjemmene vil kunne opkvalificere den træning der i forvejen foregår derude og dermed forebygge genindlæggelser endnu mere end i dag til gavn for både de ældre og bundlinjen.

Vi tror på forebyggelse betaler sig. Der er efterhånden almen viden, at motion og træning forebygger langt de fleste sygdomme og øger livskvaliteten for den enkelte. Der er sågar også lægehuse der ansætter fysioterapeuter, fordi tværfagligheden er så afgørende for borgernes behandling. Hvem kan sige nej til at opgradere fagligheden og livskvaliteten til de svageste ældre på vores plejecentre? Forhåbentlig har de øvrige partier i Byrådet fået øjnene op for vigtigheden af dette siden sidste år.

Vi har da lov at håbe. God sommer derude.

 

e-max.it: your social media marketing partner