Af: Theresa Berg Andersen,Byrådsmedlem, Folketingskandidat og Viceborgmester, SF - Vesthimmerland

Det første halve år med et nyt Byråd er gået. Der er fremlagt nye visioner, planer og strategier for den kommende fire års byrådsperiode. Sommerferien banker på og staks efter står de benhårde budgetforhandlinger for døren.

SF får ofte skudt i skoene, at vi ikke tager økonomisk ansvar. Til det er der blot at sige: ”Sikke en omgang vås!”  

SF har som det eneste parti takket nej til at skyde almindelige skatteborgeres penge i millionær Lars Larsens golfevent. 

 

SF har som det eneste parti sagt nej tak til at købe et gammelt posthus i Farsø. Der var ingen visioner for købet, som nu har stået urørt siden kommunen købte det. 

 

SF takkede nej til en omfartsvej i Aars. En omfartsvej som nu viser sig, at være 15-18 millioner kroner dyrere end først antaget. En omfartsvej som leder trafikken væk fra Aars´ butikker, og som måske på sigt vil give problemer for handelslivet i byen. Det må vi bestemt ikke håbe bliver konsekvensen!  

Vejens budgetoverskridelse kunne med fordel have finansieret en optimering af de af vores skoler, som virkelig trænger. 

 

Men nu hives pengene op af den kommunale kasse, uden mulighed for at opponere.

Uanset hvordan man vender og drejer det, kommer de penge til asfalt til at mangle et andet sted i en kommune, som SKAL have god velfærd for børn, unge, ældre og syge borgere.  

Så ja, SF tager dagligt ansvar for kommunens økonomi, og vi glæder os til de kommende budgetforhandlinger.

 

Fokus har i mange år været på bosætning, og selvfølgelig skal denne sag prioriteres. Men I SF tør vi godt tænke anderledes: 

Lad os holde fokus på de mennesker som bor her, lad os prioritere en god normering i vores daginstitutioner og skabe et godt læringsmiljø for vores børn og unge. Lad os udvide med byggegrunde til de som vil bygge. Og sidst men ikke mindst, lad os prioritere en værdig ældrepleje, og støtte de adskillige frivillige som gør en kæmpe indsats i Vesthimmerland. Til glæde og gavn for os alle sammen.   

Så skal de gode historier nok komme af sig selv, og derved øges bosætningen.

 

e-max.it: your social media marketing partner