På vegne af Højgårdens Venner, fmd. Kjeld Nøhr, Odinsvej 34, Farsø

Det årlige loppemarked på Plejecenter Højgaarden har i mange år været en god og fornuftig kilde til indtægter, som vi Højgårdens Venner har haft mulighed for at bruge til gavn og glæde for plejecentrets beboere.

Det vil vi selvfølgelig allerhelst blive ved med. Opbakningen er nemlig stor, både når det kommer til at donere effekter og til at støtte op med køb på loppemarkedsdagen.

Glæden er tilsvarende stor, når frugten af mange menneskers frivillige slid bliver til gode stunder og oplevelser for beboerne.

Derfor ærgrer det og undrer os, at et mundtligt løfte – om at stort og småt brændbart, der ikke blev solgt under loppemarkedet – kunne afleveres kvit og frit på Aars Varmeværk, i stedet blev til et krav om en betaling på 750 kr. plus moms pr. ton. Vognmanden som skulle bringe det brændbare affald til Aars Varmeværk, blev mødt med den besked, at ledelsen med øjeblikkelig virkning havde besluttet, at kun foreninger indenfor forsyningsområdet kan aflevere på varmeværket uden omkostninger.

Det betyder i vores øjne helt paradoksalt, at ikke bare foreninger i Aars og omegn kan aflevere brændbart ”gratis” på forbrændingen. Det kan foreninger i Haverslev og Suldrup uden for Vesthimmerlands Kommune også.

Kan Aars Varmeværk virkelig finde opbakning hos Vesthimmerlands Kommune til at stille foreninger og det frivillige arbejde rundt om i Vesthimmerland forskelligt, blot fordi man ikke er en del af Aars Fjernvarmeværks forsyningsområde?. Og endda også ringere end foreninger uden for Vesthimmerlands Kommune?.

Nu endte de usolgte møbler og andet brændbart på Renovest i Oudrup, hvor regningen lød på knap kr. 3.100.

Men kan vi ikke blive enige om, at de kr. 3.100 ville have lunet bedre hos beboerne på Plejecenter Højgaarden?.

Det kan næppe komme som en overraskelse for ret mange, at det ikke ligefrem animerer til at bruge hundredevis af timer på at samle ind til det årlige loppemarked, hvis man derefter blot må aflevere en stor del af det indtjente beløb som ”afgift” – hvad enten det er til varmeværket i Aars eller på Renovest.

Vi vil derfor gerne opfordre de ansvarlige politikere i Vesthimmerlands Kommune til at arbejde på at rette op på forholdene, så de penge vi frivillige samler ind, bliver brugt til gavn for beboerne på Højgården og ikke går op i røg.       

 

     

 

e-max.it: your social media marketing partner