Af: Torben Thomsen, Gl. Blærevej 66, Aars.

På seneste Byrådsmøde i Vesthimmerlands Kommune gennemgik formanden for Børne- og Familieudvalget(Inger Nielsen(V) – red.) den nye såkaldte kvalitetsrapport for kommunens skoler, der udarbejdes hvert andet år. 

Hun forsikrede de 27 medlemmer af Byrådet om, at den 60 sider lange rapport ikke ville blive læst op af ren skånsomhed overfor Byrådet. Byrådet kvitterede med tavshed og manglende kommentarer øjensynligt tilfredse med sammenfatningen.

Ingen i Byrådet vil nogensinde indrømme, at de overhovedet ikke har læst de 60 sider, men hævde, at læsning netop er årsagen til tavshed. De følger så bare forvaltningens indstilling om godkendelse.
 

Byrådsinteressen kunne godt rette sig imod nogle af rapportens konklusioner om manglende fagligt niveau, men måske for svært at rette opmærksomheden på, når det luftigt meddeles, at man blot skal korrigere for socioøkonomiske faktorer, så kommer man op på niveau.
 

Kan man gøre noget på dette område?. Byrådet spurgte ikke nysgerrigt ind til det, måske fordi det lyder som noget, der koster penge, og ny låntagning blev tidligere på mødet vedtaget med lidt vaklen og uenighed i Venstregruppen.

Det står ikke så godt til med læsning og matematik, her skal særlig indsats til. På ny brug for penge man for længst har brugt til omfartsvej, golfprojekt, alt i alt en anderledes prioritering.

Der kan heller ikke skaffes midler til særlig indsats for at nedbringe langtidsfraværet i skolen og indsats i forhold til ikke-uddannelsesparate, og hvad med den stigende søgning til specialklasser.

Jamen, når en rapport fastslår et behov, så er man tilsyneladende tilbage til en enig politisk selvbeskyttelse, og set udefra er det en let manøvre at komme igennem med, på det personlige plan og i forhold til offentligheden.

Man kan helt undlade at læse den 60 sider lange og pædagogisk tidsmæssigt slagordsagtige rapport, men blot holde sig til administrationens indstilling om godkendelse.

Folkestyret har virket, måske endnu engang på beklagelig skrømt.

 

e-max.it: your social media marketing partner